Ζήτησε να παίξει στη Β’ Εθνική ο Πανιώνιος

Την ύστατη προσπάθεια για να αποφύγει το… τοπικό έκανε ο Πανιώνιος. Με επιστολή της διοίκησης στην ΕΟΚ ζητεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (κι όχι της Γ’ ΕΣΚΑΝΑ). Οι κυανέρυθροι ζητούν κατανόηση, καθώς μια τέτοια προσθήκη στο πρωτάθλημα θα προκαλέσει αναστάτωση στην κατηγορία. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Βλάχο για την τεχνική τους ηγεσία.

Αναλυτικά η επιστολή στην ΕΟΚ:

“Ο Πανιώνιος συμπλρώνει εφέτος 130 χρόνια από την ίδρυσή του στην μαρτυρική Σμύρνη και υπερηφανεύεται για την διαχρονική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στο μπάσκετ.

Η χρονικη συγκυρία όμως δεν συνάδει με το παρόν της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου, καθώς όπως έγινε γνωστό και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ απέσυρε την συμμετοχή της από το πρωτάθλημα της Basket League για την περίοδο 2020/21.

Η διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ και εγώ προσωπικά όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, δεν είχε καμία θεσμική και νομική δυνατότητα να παρέμβει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην διαχείριση της καλαθοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Ως εκ τούτου και μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης της ομάδας μπάσκετ από την κατηγορία του επαγγελματικού μπάσκετ, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ ανέλαβε την διαχείριση και την δημιουργία του εν λόγω τμήματος από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην γενική προκήρυξη και στην ειδική προκήρυξη της Β’ Εθνικής κατηγορίας, δικαίωμα συμμετοχής αποκτούν τα αθλητικά σωματεία μετά την δήλωση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ δηλώνει την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής για την περίοδο 2020/21.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκαλέσει το αίτημα της συμμετοχής του ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ στην τετελεσμένη κλήρωση των ομίλων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και ζητούμε την κατανόηση του διοικτικού συμβουλίου της ΕΟΚ και των άλλων συμμετεχόνων συλλόγων”.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα