Ξάνθη: «Βόμβα» με Μπιλ Πάπας , τον εμπλέκουν σε οικονομικό σκάνδαλο

0
271

Μήνυση απο τράπεζα φέρεται να έχει δεχθεί ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσιεύματα απο την Αυστραλία

Δημοσιεύματα απο την Αυστραλία ήρθαν να ταράξουν τα νερά της Ξάνθης, καθώς αναφέρουν πως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μπιλ Πάπας, εμπλέκεται σε απάτη 200 εκ. δολαρίων. Σύμφωνα με την «The Age and Sydney Morning Herald», ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης δέχθηκε μήνυση από πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για σκάνδαλο 200 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η Westpac ανακάλυψε «σημαντική πιθανή απάτη» που αφορούσε σε εταιρεία χρηματοδότησης, η οποία ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη της Σίδνεϊ Ολίμπικ και η οποία θα μπορούσε να κοστίσει 200 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, έχει εμπλακεί τουλάχιστον μία ακόμα τράπεζα.

Ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στο Σίδνεϊ έριξε μία βόμβα την Παρασκευή, αποκαλύπτοντας ότι έχει κινηθεί νομικά σε βάρος της Forum Finance μετά την αποκάλυψη της φερόμενης απάτης. Μία εταιρεία που ελέγχεται από τον Μπιλ Πάπας μηνύθηκε για απάτη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλο που η Westpac κίνησε τη διαδικασία τη Δευτέρα, ακολούθσε η γαλλική Societe Generale άσκησε επίσης τα ένδικα μέσα, υποστηρίζοντας ότι και άλλοι χρηματοδότες ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα της φερόμενης απάτης κατά την οποία δανείστηκαν χρήματα για εξοπλισμό γραφείων που δεν υπήρχαν.

Η Westpac δήλωσε ότι η πιθανή απάτη σχετίζεται με ένα χαρτοφυλάκιο μισθώσεων εξοπλισμού πελατών της που οργανώθηκαν από τη Forum Finance και παραπέφθηκαν στην τράπεζα της Westpac. Όπως ανέφερε η ίδια, παρείχε χρηματοδοτική μίσθωση σε πελάτες της για να αγοράσει εξοπλισμό από τη Forum Finance, όμως ανακάλυψε πιθανή απάτη, αφήνοντας τη εκτεθειμένη σε ζημιές περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και άλλες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί σχετικά. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εναντίον της Forum Finance και ως εναγόμενος εμφανίζεται ο μοναδικός διευθυντής της εταιρείας, Βασίλης Παπαδημητρίου».