Τσιτσιπάς: «Όνειρο να παίξω στο Roland Garros – Η Ελλάδα μέλος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας»

0
231

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν δακρυσμενος μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros δήλωσε ότι η νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν η πιο σημαντική στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros επικρατώντας με 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στις πρώτες του δηλώσεις δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του και υποστήριξε ότι αυτή είναι η πιο σημαντική νίκη μέχρι τώρα στην καριέρα του.

«Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από πού έρχομαι, από ένα μικρό μέρος της Αθήνας… είχα ένα όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν το φανταζόμουν να φτάσω μέχρι εδώ.

Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ, είχα το κοινό μαζί μου. Το αισθάνθηκα, μού έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα και το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου ήταν «να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη σου». Είχα πολλές συναισθηματικές εντάσεις. Αυτή η νίκη ήταν πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα.

Είδα πολλές σημαίες και άκουσα πολλά ελληνικά, με υποστήριξαν. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ, να φωνάζουν, για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία κάναμε πολλή δουλειά για ν’ αναβαθμίσουμε το τένις στην Ελλάδα».