«Το ελληνικό δράμα» της Super League 2 … στην Αυστρία!

0
595

Με το παράδοξο της Super League 2, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ασχολήθηκε ο Τύπος στην Αυστρία.

Η Super League 2 είναι η μόνη επαγγελματική κατηγορία στην Ευρώπη που δεν έχει επιστρέψει στα γήπεδα.

Αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από την εφημερίδα «Wiener Zeitung» της Αυστρίας , η οποία φιλοξενεί αφιέρωμα για το γεγονός ότι η δράση στην Ελλάδα δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω από την πρώτη κατηγορία.

Το άρθρο τιτλοφορείται ως «Το ελληνικό δράμα» και αναφέρεται την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη βοήθεια του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος αγωνίζεται στη Δόξα Δράμας και γίνεται αναφορά στις ρυθμίσεις της Πολιτείας, την οριακή κατάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οικονομικό αδιέξοδο των συλλόγων και το ψυχολογικό συν τοις άλλοις αδιέξοδο των ποδοσφαιριστών των 32 ΠΑΕ εκτός Super League.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης περιγράφει την κατάσταση που βιώνει και ο ίδιος, καθώς έχει συμφωνήσει με τη Δόξα Δράμας, αλλά ακόμη δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στις 8 Μαρτίου και, όπως παραδέχεται, «ήταν τόσο παλιά που οριακά το θυμάμαι ακόμη».

«Το ωμό μήνυμα είναι το εξής: “Όποιος προπονείται θα τιμωρείται”. Απίστευτο. Αυτό μας εξασθενεί. Σωματικά, ψυχολογικά. Είναι καταστροφικό για τα σώματα μας. Και όλο αυτό είναι καταστροφικό και για την ψυχή επίσης. Ζούμε σε ένα χάος», σημείωσε ο 32χρονος άσος, ο οποίος έχει αγωνιστεί και σε υψηλό επίπεδο στην καριέρα του.

Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση των ομάδων, υπογράμμισε: «Αυτό που συμβαίνει πλέον στους συλλόγους από οικονομικής πλευράς είναι απίστευτο. Κανένα άλλο σχόλιο».