Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής!

0
228

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς, το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Ο Παππάς, «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, είχε καταδικαστεί μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη για εγκληματική οργάνωση και καταζητείτο από την 1η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ο Παππάς, αναζητείται από τις 7 Οκτωβρίου του 2020, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση.

Ήταν ο μόνος από τους 38 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης τα ίχνη του οποίου δεν είχαν εντοπιστεί.

Την 1η Οκτωβρίου, έδωσε το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν ενώ τα τηλέφωνά του είχαν να χρησιμοποιηθούν εδώ και αρκετό καιρό.

Οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε έξι τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα που είναι ο τόπος καταγωγής του χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι αρχές έψαξαν τον Χρήστο Παππά μέχρι και στο Άγιον Όρος αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε.

Ο δικηγόρος του Παππά, Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στις 23/10, δεν απάντησε αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα ο πελάτης του και τόνισε πως δεν είχε μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε. Είπε ότι γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πίστευε πως δεν είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου.

Πηγή: skai.gr