Super League 2: «Βόμβες» Μαυρονάσιου για ΕΡΤ – «Μας προσβάλλει η πρόταση»

0
125

Για έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, που συνοδεύεται από υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τις ομάδες της Super League 2 κατηγόρησε τη διοίκηση της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το τηλεοπτικό ζήτημα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης προσβάλλει τις ομάδες.

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Μαυρονάσιος ρωτήθηκε αν οι ίδιες οι ομάδες είναι συνένοχες γι’ αυτή την κατάσταση και απάντησε ως εξής: «Δεν είμαστε συνένοχοι, γιατί δεν έχουμε ευθύνη. Θέλω να ακουστεί με προσοχή τι θα πω. Πέρσι έγινε ένα τρομερό πρωτάθλημα στη Superleague 2 που κράτησε το ενδιαφέρον όλου του κόσμου που το παρακολούθησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, καθώς στο 80ο λεπτό ήταν άλλος ο πρωταθλητής και στο 90ο βγήκε διαφορετικός.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο αυτό του πρωταθλήματος είχε υπογραφεί με την ΕΡΤ. Επομένως, όπως συνηθίζουμε να λέμε, το τηλεοπτικό αυτό προϊόν πούλησε πολύ και η ίδια η ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ πετυχημένο και είχε μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης. Με το ποδόσφαιρο η ΕΡΤ είχε τριπλασιάσει την τηλεθέασή της.

Ήταν μία επιτυχημένη συνταγή και θα έπρεπε αν μη τι άλλο οι κύριοι που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ να καθίσουν με πνεύμα καλής συνεργασίας σε ένα τραπέζι με τη Superleague 2 και να βρουν μία λύση. Όχι μόνο δεν το έκαναν αυτό, αλλά από πλευράς ισχύος μας υποτίμησαν και αποκάλεσαν τις ομάδες που απαρτίζουν την κατηγορία «χωριά». Μας είπαν «σιγά μη δώσουμε λεφτά στα χωριά». Για ποια χωριά μιλάμε, όταν τη Σούπερ Λιγκ 2 απαρτίζουν ιστορικές ομάδες. Είναι χωριά η Ξάνθη, η Λάρισα, η Βέροια, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου;».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, παρ’ ότι φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, δε δίστασε και ορθώς έπραξε να ασκήσει κριτική στον σταθμό για όσα έγιναν στην πρεμιέρα, τονίζοντας: «Υπάρχει και το οξύμωρο ότι στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 2, ημέρα Σάββατο, υπήρχαν 3-4 καλά παιχνίδια και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ θεώρησε σκόπιμο να μην τα μεταδώσει ούτε καν ανέφερε τα αποτελέσματα. Με ποιο δικαίωμα να το κάνει αυτό ένα μέσο κρατικό, στερώντας από τον Έλληνα φορολογούμενο και πολίτη την ενημέρωση; Την ΕΡΤ , όπως γνωρίζετε, την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος».

Τέλος, στηλίτευσε την ΕΡΤ για την οικονομική προσφορά προς τις ομάδες της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας: «Το καλοκαίρι, όταν έγινε η περίφημη αναδιάρθρωση ο υφυπουργός, κ. Αυγενάκης, είχε θέσει κάποια οικονομικά κριτήρια για την εξυγίανση και βιωσιμότητα των ομάδων. Όλες οι ομάδες ανταποκρίθηκαν, παρόλο που τα κριτήρια ήταν αυστηρά. Υπάρχει κατατεθειμένη από 34 σωματεία εγγυητική επιστολή της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ. Άρα είναι κατατεθειμένα γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ από τις ΠΑΕ.

Είναι δυνατόν, όταν συμβαίνει αυτό, η Δημόσια Τηλεόραση να κάνει πρόταση στα σωματεία να πάρουν το καθένα από 70.000 ευρώ τον χρόνο;

Το σχήμα είναι οξύμωρο και μας προσβάλλει. Οι ομάδες που η ΕΡΤ αποκάλεσε χωριά κατέθεσαν τον οβολό τους και μέχρι στιγμής πληρώνουν από το ταμείο της ομάδας. Είναι πάρα πολλά τα έξοδα των ομάδων, καθώς για μετοχικό κεφάλαιο, εγγυητική επιστολή και έξοδα για τη λειτουργία τους έχουν φτάσει να ξοδέψουν μέχρι τώρα περίπου 700.000 ευρώ και δεν έχουμε εισπράξει από το τηλεοπτικό ούτε ένα ευρώ. Δεν πρέπει εμάς να μας δουν με ευνοϊκό μάτι, τη στιγμή που προσφέρουμε πολλά στις τοπικές κοινωνίες και έχουμε τόσους εργαζόμενους;».