Στον “αέρα” Super League 2 και Football League ;

Ακόμα ένας πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί σε ιθύνοντες και ομάδες της Super League 2 και Football League μετά τις δηλώσεις και ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Από το απόγευμα του Σαββάτου (31/10) η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο με κίτρινες και κόκκινες περιοχές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League 1, της Basket League και των ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League, Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA. Επίσης, στις περιοχές που με επίπεδο Β (αυξημένος κίνδυνος), επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

Οι εξαγγελίες Χαρδαλιά για τον αθλητισμό και η εξειδίκευση στα νέα μέτρα

Στη Super League 2 οι ομάδες που ανήκουν στις «κόκκινες» περιοχές είναι οι Απόλλων Λάρισας, η Δόξα Δράμας, ο Ιωνικός, ο Λεβαδειακός, ο Τρίκαλα και η Ξάνθη ενώ για τη Football League είναι το Αιγάλεω, ο Ασπρόπυργος, η Καλλιθέα, Σαντορίνη, ο Αλμωπός Αριδαίας, ο Απόλλων Πόντου, η Βέροια, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός και η Τριγλία.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση σε όσα ανακοινώθηκαν από τον κύριο Χαρδαλιά και πως θα ισχύσει το ότι δηλαδή όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορονοϊό και θα έχουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά.

Πέρα από τη Super League 1, τη Basket League και τη Volley League (έχει εγγυηθεί ότι θα κάνει εβδομαδιαία τεστ), εφόσον υπάρξουν και άλλα πρωταθλήματα που μπορούν να κάνουν τεστ στους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση, τότε δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν. 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα