Στον αγώνα του Κιέλου οι Καγιαλής – Ορφανός με στόχο το Παρίσι 2024

0
124

Στο Κίελο της Γερμανίας βρίσκονται οι Παύλος Καγιαλής και Γιάννης Ορφανός για να πάρουν μέρος στον πιο μεγάλο αγώνα της βόρειας Ευρώπης για τα σκάφη τύπου 49er με συμμετοχή 96 σκαφών από 28 χώρες.

O αγώνας αρχίζει την Τετάρτη 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 του μηνός με τους Καγιαλή και Ορφανό να αποτελούν τη μοναδική ελληνική συμμετοχή σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική κλάση.

Είναι ο τρίτος επίσημος διεθνής αγώνας των δύο ιστιοπλόων από τότε που αποτέλεσαν δίδυμο στη νέα κατηγορία με στόχο πάντα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Μετά το σοβαρό τεστ στο Κίελο, το ελληνικό πλήρωμα θα αναχωρήσει για το Άρχους της Δανίας, εκεί όπου στις 5 έως 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τις ίδιες περίπου συμμετοχές.

Όπως λέει ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής: «Στόχος μας είναι να μάθουμε την κατηγορία το συντομότερο δυνατόν συμμετέχοντας σε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε και να προπονούμαστε με τις καλύτερες ομάδες του εξωτερικού για να είμαστε έτοιμοι για τις προκρίσεις των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν από τον Αύγουστο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024.»