Στέφανος Ντούσκος: «Θα προσπαθήσω για το μετάλλιο»

0
300

Στους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του θα πάρει μέρος ο Στέφανος Ντούσκος. Ο 24χρονος (γεννημένος 29/3/97) Γιαννιώτης πρωταθλητής ήταν παρών και το 2016 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο όπου με την τετράκωπο ελ βαρών είχε αγωνιστεί στον τελικό καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Με εξαιρετική απόδοση πήρε την πρόκριση στην Ευρωπαϊκή Προολυμπιακή ρεγκάτα του Βαρέζε ενώ λίγες μέρες αργότερα στον ίδιο στίβο κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Ανδρών-Γυναικών  πλησίασε το χάλκινο μετάλλιο. Πλέον η όρεξή του έχει ανοίξει για τα καλά και θέλει να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο στο Τόκιο.       

«Το ταξίδι έχει ξεκινήσει πολύ καλά Είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα Πιστεύουμε για το καλύτερο δυνατό, θα κάνουμε ότι μπορούμε. Πήγαμε λίγες μέρες νωρίτερα για να εγκλιματιστούμε . Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως θα είναι εκεί τα πράγματα .Μιλάνε για πολλή ζέστη πολλή υγρασία , ότι θα έχει κύμα, θα δούμε. Ανυπομονώ όμως πολύ , το περίμενα τόσο καιρό. Το πιο σημαντικό για μένα θα ήταν να έρθω πίσω με ένα μετάλλιο. Αρχικά θ α προσπαθήσω να βελτιώσω την 6η θέση που είχα καταλάβει στο Ριο το 2016, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα στο σκιφ αλλά θα το παλέψω θα προσπαθήσω όσο μπορώ για το μετάλλιο.  Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους Έλληνες είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να τους κάνω όλους περήφανους».  

Ο Στέφανος ξεκινάει την 1η μέρα της Ολυμπιακής Ρεγκάτας τη Παρασκευή 23/7 στις 08:40 τοπική ώρα , 02:40 ώρα Ελλάδας στη 2η προκριματική σειρά (οι τρεις πρώτοι προκρίνονται στην επόμενη φάση)

 Το σύντομο βιογραφικό του Στέφανου Ντούσκου

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΘΛΗΤΗ-ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ:

ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 29/3/1997

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ/ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ:

2016 6ΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

2016 2ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

2019 2ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  

2019 3ΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ U23 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΧΟΜΠΙ: ΜΟΥΣΙΚΗ,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΜΠΑΣΚΕΤ