«Ψαλίδι» σε όσους βρίσκονται στα γήπεδα της Super League 2

0
454

Οι εικόνες από το Ξάνθη-Ιωνικός οδήγησαν σε αλλαγές του υγειονομικού πρωτόκολλου της Super League 2, όπου ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να πάνε ένα ματς έπεσε κάτω από 200 από 300 που ήταν αρχικά.

Οι εικόνες από το πρόσφατο ματς της Ξάνθης με τον Ιωνικό και όχι μόνο «θορύβησαν» τους αρμόδιους, αφού παρατηρήθηκαν τουλάχιστον φαινόμενα συνωστισμού. Για αυτό η ΓΓΑ αποφάσισε να υπάρξει «ψαλίδι» στα πόσα άτομα επιτρέπονται να βρίσκονται στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων της Super League 2, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες.

Πιο συγκεκριμένα το όριο έπεσε κάτω από 200 (περίπου 185 ανάλογα με το πόσα ball boys θα είναι) από 300, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιριστών των 2 ομάδων, ενώ τα μέλη της διοίκησης που θα μπορούν να διαπιστευτούν για κάθε ΠΑΕ περιορίζονται στους 10.

Κατά το ήμισυ μειώθηκε και ο αριθμός των δημοσιογράφων/φωτογράφων που καλύπτουν τα παιχνίδια (22 από 45). Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά, η επιστολή της διοργανώτριας αρχής προς τις ΠΑΕ της Super League 2 αναφέρει:

«Μετά από παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σας αποστέλλουμε το αναπροσαρμοσμένο πρωτόκολλο και τον ειδικό πίνακα, τον οποίο οφείλετε να συμπληρώνετε πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα. Στο έγγραφο η γηπεδούχος ΠΑΕ οφείλει:

➜ Να αναγράφει ονοματεπώνυμο και αριθμό ΑΜΚΑ των εισερχομένων στις θέσεις που υπάρχουν.

➜ Να το καταθέτει στην πρωινή σύσκεψη όπου συμπληρώνονται οι έως δέκα (10) θέσεις διοίκησης και έως τρεις (3) διαπιστευμένων των φιλοξενουμένων.

➜ Να το αποστείλει στο president@footballleague.gr για να προωθηθεί καταλλήλως στην Γ.Γ.Α.

ΟΥΔΕΙΣ πέραν των αναγραφομένων στον συγκεκριμένο πίνακα, δεν δικαιούται εισόδου στο γήπεδο, εκτός των εκτός αποστολής ποδοσφαιριστών που θα κατατίθενται σε ξεχωριστή λίστα με τον αριθμό δελτίο τους.»