Πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο “Σπύρος Λούης”!

0
358

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την πρώτη νίκη στην ιστορία του στο “Σπύρος Λούης”, ενώ πέτυχε και για πρώτη φορά τρεις νίκες στο Λεκανοπέδιο σε μια σεζόν!

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σπουδαία βαθμολογική νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ μέσα στο “Σπύρος Λούης”, που όμως έχει και ιστορική αξία, καθώς είναι η πρώτη που πετυχαίνει σε αυτό το γήπεδο στην ιστορία του!

Η ομάδα της Ηπείρου νίκησε την ΑΕΚ στην Αθήνα μετά από 30 και πλέον χρόνια, αλλά το Δεκέμβριο του 1990, στη μοναδική φορά που την είχε νικήσει πάλι, είχαν παίξει στο “Νίκος Γκούμας”.

Τον Παναθηναϊκό τον έχει νικήσει μια φορά στο πρωτάθλημα, αλλά εκείνο το ιστορικό 3-2 ήταν στο “Απόστολος Νικολαϊδης” το 1978.

Και τον Ολυμπιακό ποτέ εκτός έδρας, οπότε ούτε και στο “Σπύρος Λούης” όταν το χρησιμοποίησαν οι “ερυθρόλευκοι”.

Ακόμα οι δύο νίκες του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, το 1989 και το 2016, είχαν επιτευχθεί στη Λεωφόρο.

Πέρα από τη νίκη στο “Σπύρος Λούης”, πρωτόγνωρο για τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα είναι και το γεγονός ότι έκανε τρεις νίκες στο Λεκανοπέδιο σε μια σεζόν.

Ήδη είχε νικήσει τον Οκτώβριο τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο και τώρα κατάφερε να επικρατήσει και της ΑΕΚ.

Αυτές είναι και οι εκτός έδρας νίκες του σε όλη τη σεζόν. Δεν είναι ρεκόρ νικών εκτός έδρας, το ρεκόρ μόνο στο Λεκανοπέδιο.

Πηγή: slgr.gr