Πράσινο φως για επανέναρξη της Volley League στις 16-17/1

0
533

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, επισημοποιήθηκε η επανέναρξη τόσο της Super League 2 όσο και της Volley League από το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε θετικά στην Κυβέρνηση μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη και ως εκ τούτου έγινε δεκτό το αίτημα των κατηγοριών. Η επανέναρξη θα γίνει φυσικά κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε προπονήσεις και αγώνες στα πρότυπα της Super League.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα παιχνίδια θα γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Το πρωτάθλημα της Volley League είχε διακοπεί στις 2/11 στη 2η αγωνιστική και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί στις 16-17/1 μετά από την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Η ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει:

Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.
Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.
Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.
Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια.”