Πογέτ: «Έχω μια ιδέα για την 11άδα, θα περιμένω να δω και την κατάσταση του Μασούρα»

0
125

Ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στα πλάνα του ενόψει του ματς της Εθνικής με το Κόσοβο, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες.

Στα πλάνα που καταστρώνει για το ματς της Εθνικής απέναντι στο Κόσοβο για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε πως έχει μια ιδέα στο μυαλό του για το βασικό σχήμα που θα παρατάξει και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να κάνει αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στη Β. Ιρλανδία.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με το Κόσοβο:

Για το αν θα κάνει αλλαγές στην αρχική 11άδα: «Έχω μια πρώτη ιδέα στο κεφάλι μου για την κατάλληλη ομάδα που θα παίξει αύριο. Δεν βιάζομαι για τις τελικές αποφάσεις, θα περιμένω την τελευταία προπόνηση. Για παράδειγμα, θέλω να δω σε τι κατάσταση θα είναι ο Μασούρας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο. Δεν ξέρω ακριβώς πόσες αλλαγές θα γίνουν, όσες χρειάζονται για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Μπορείς να παίξεις με την ίδια 11άδα και να κερδίσεις, αλλά αν χάσεις οι παίκτες είναι κουρασμένοι. Αν αλλάξεις έξι παίκτες και χάσεις, θα έχεις κάνει πολλές αλλαγές. Είμαι ο προπονητής και αποφασίσω, ελπίζω με σωστό τρόπο».

Για το αν ο στόχος είναι να μη χάσουμε ή να κερδίσουμε: «Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Όταν έρθει το αποτέλεσμα, θα σας πω αν είμαι χαρούμενος. Σε κάποια παιχνίδια τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε, μπορεί να είσαι άτυχος ή να έχεις ένα ατύχημα. Ήρθαμε, πάντως, για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει: «Δεν θα ήθελα να δώσω τόσες πληροφορίες. Έχουμε κάποιες αρχές στο παιχνίδι μας, θα προσπαθήσουμε 99% να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε ένα στιλ παιχνιδιού. Ίσως αλλάξω μεμονωμένα χαρακτηριστικά στους παίκτες, αλλά το αρχικό πλάνο είναι ξεκάθαρο».

Για τα στοιχεία από τα προηγούμενα παιχνίδια με το Κόσοβο: «Ξανά, δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες. Η ουσία είναι ότι μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μομέντουμ που έχουμε και τα στοιχεία που γνωρίζουμε. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι παίκτες είναι πολύ ενδιαφέροντες και θα τους προσέξουμε».

Πηγή: sport-fm.gr