Πλούσιο σε μετάλλια και επιτυχίες το Σαββατοκύριακο για τον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων

0
190

Πλούσιο σε επιτυχίες ήταν το Σαββατοκύριακο για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Όσον αφορά στο τμήμα του Στίβου, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην αθλήτρια Σωτηρία Ράπτη που, μετά την μεγάλη επιτυχία εξασφάλισης της συμμετοχής της στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που θα διεξαχθεί στο Ταλίν (Εσθονία) 15-18 Ιουλίου, κατάφερε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 με άλμα 13,06 στο τριπλούν να πιάσει τα όρια και θα συμμετέχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα λάβει χώρα στο Ναϊρόμπι (Κένυα) 17- 22 Αυγούστου. Γενικότερα στο Πανελλήνιο Στίβου Κ20 ο ΑΓΣΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πρωταγωνιστής. Συγκεκριμένα, πήρε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία Κ20 Ανδρών με 56 βαθμούς ισοβαθμώντας με τον ΓΑΣ ο Ιλισσός. Πρώτος ήταν ο ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου με 82 βαθμούς. Στην Κ20 Γυναικών ο ΑΓΣΙ ήταν πρώτος με 112 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η ΑΕ Μεσογείων Αμεινιας ΠΑΣ με 91 βαθμούς και τρίτος ο ΑΣ Κένταυρος με 82,3 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Πιο αναλυτικά, την πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Κ20 δύο χρυσά μετάλλια εξασφάλισαν τα «χρυσά κορίτσια» του ΑΓΣΙ, οι αδελφές Ράπτη. Η Ράπτη Σωτηρία κέρδισε στο τριπλούν και η Ράπτη Αναστασία στα 400μ.Τετάρτη θέση πήρε η Χρυσούλα Ανδρούτσου στα 1500μ, πέμπτη ο Χάϊδας Ορέστης στα 100μ, έκτη θέση ο Μαλάτος Θοδωρής στα 400μ, 8η θέση η Γώγου Χρυσούλα στα 400μ, 9η θέση η Μπουμπογιάννη Έλλη στα 1500μ ενώ στο τελικό του άλματος επί κοντώ συμμετείχε ο Σιαπλαούρας Δημήτρης. Μεγάλη εμφάνιση έκανε η ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4χ100μ Νεανίδων που με 49″07 κατέκτησε την δεύτερη θέση. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κέγκου Ελένη, Σακαβίτση Θεοδώρα, Νταβώνη Ελευθερία και Μάνη Μαρία.

Πέμπτη θέση πήρε η ομάδα των αγοριών με τους Ζούμπα Κώστα, Σιντόρη Μιχάλη, Παγούνη Άγγελο και Δάσκαλο Λουκά ενώ στην όγδοη θέση τερμάτισε στα 1500μ ο Ιωάννου Ορφέας και στην 11η θέση η Τσιάβου Ηλιάνα στον ακοντισμό. Με χρυσά μετάλλια έκλεισε και η δεύτερη ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ20 από την Ράπτη Σωτηρία στο άλμα σε μήκος και από την ομάδα 4Χ400μ των αγοριών με τους Αδαμίδη Άγγελο, Δάσκαλο Λουκά, Σιώμο Γκίζα Βασίλη και Μαλατα Θοδωρή ενώ στο βάθρο ανέβηκαν και οι Γαλατά Μαρία, Γωγώ Χρυσούλα, Βάσσιου Βικτώρια και Ράπτη Αναστασία κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Τετάρτη η Ανδρούτσου Χρυσούλα στα 3000μ,και 9η Μπουμπογιάννη Έλλη στο ίδιο αγώνισμα. Στη δωδέκατη θέση η Νταβώνη Ελευθερία στα 200μ και η Βασίλειου Μαρία στο Έπταθλο..