ΠΑΣ Γιάννινα: Σκέψεις για μήνυση κατά του Μπέρτου

0
219

Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, υποστηρίζει πως θα καταθέσει μήνυση κατά του Μανώλη Μπέρτου για ρατσιστική επίθεση στον Κάστρο.

Η φάση του 7ου λεπτού στιγμάτισε το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μήνυση κατά του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Μανώλη Μπέρτου για ρατσιστική επίθεση στον Κάστρο.

Μάλιστα η ομάδα των Ιωαννίνων, ξεκαθαρίζει πως θα καταγγείλει τον παίκτη και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης είναι αποφασισμένος να το τραβήξει το θέμα και μάλιστα φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει την ΕΠΟ για το περιστατικό, αλλά και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο Κάστρο, φεύγοντας από το γήπεδο μετά το τέλος του ματς, δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο για το συμβάν, λέγοντας πως αν θέλει, ας μιλήσει ο Μπέρτος για όσα έγιναν. Αυτό που ξεκαθαρίζει ο παίκτης είναι πως “Είμαι περήφανος που είμαι μαύρος”

Ο Πίρσμαν, ανέφερε πως ο Μπέρτος έκανε ρατσιστικό σχόλιο για τον παίκτη του ΠΑΣ.

Στο φύλλο αγώνα, έχει γίνει αναφορά για το συμβάν, καθώς το ζήτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα και υπήρξε συζήτηση να κρατήσει η αστυνομία τον Κάστρο για να υποβάλλει μήνυση. Τελικά, μετά από συνεννόηση με τις αρχές, ο Κάστρο θα μεταβεί με την αποστολή του ΠΑΣ στα Γιάννινα εκεί που θα κάνει την καταγγελία την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής αναφέρει ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Κάστρο του κατήγγειλε πως δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τον Μπέρτο. Αυτό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή Μανούχου, ο οποίος σε διάλογο που είχε με τον Κάστρο, του ξεκαθάρισε πως δεν είναι ρατσιστής και θα είχε αποβάλει αμέσως τον Μπέρτο με κόκκινη κάρτα.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο Μπέρτος οδηγηθεί στο πειθαρχικό της Λίγκας τότε κινδυνεύει με τιμωρία τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών και 30.000 ευρώ πρόστιμο σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κανονισμός.

Με πληροφορίες από novasports.gr