Παναθηναϊκός: Θετικό κρούσμα στη πρώτη προπόνηση της ομάδας

0
211

Με κακούς οιωνούς ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά τα τεστ που έγιναν το πρωί διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Με απρόοπτο ξεκίνησε την προετοιμασία του στο Κορωπί ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μαζεύτηκαν για πρώτη φορά σήμερα για να προπονηθούν, ωστόσο τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν το πρωί έδειξαν ότι υπάρχει ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Τριφύλλι.

Ως εκ τούτου θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, με το κρούσμα να απομονώνεται και να μένει σε καραντίνα για τις επόμενες δύο βδομάδες. Παράλληλα, υπό τον κίνδυνο να έχει προλλάβει να υπάρξει διασπορά, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς από εδώ και πέρα θα χωριστούν σε γκρουπ και δεν θα προπονούνται όλοι μαζί, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα.

Μάλιστα, με αφορμή το απρόοπτο στην ομάδα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στην πρώτη ομιλία του έκανε σαφές ότι περιμένει από τους παίκτες του να είναι υπεύθυνοι αναφορικά με την προστασία τους από την πανδημία, καθώς όπως είπε κάθε κρούσμα σημαίνει δύο βδομάδες αποχή από τις προπονήσεις.

“Να προσέχετε την υγεία σας…”


Γιοβάνοβιτς: “Εύχομαι να είστε καλά, πάνω απ’ όλα υγιείς και να έχουμε μια καλή χρονιά. Καταρχήν να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα, 18 Ιουλίου με 1η Αυγούστου θα πάμε στην Ολλανδία. Οι πρώτες δύο προπονήσεις εδώ θα γίνουν με μπάλα και θα ακολουθήσουν Τετάρτη και Πέμπτη τεστ αξιολόγησης και ιατρικά.
Ως την Κυριακή που θα έχετε ρεπό θα γίνουν τρεις ακόμη προπονήσεις, μια πρωί και δύο απόγευμα. Θέλω να σέβεστε τις ώρες προπόνησης και τις ώρες προσέλευσης. Λόγω και του κρούσματος που είχαμε καταλαβαίνετε ότι όταν ξεκινάει μια προετοιμασία είναι σημαντικό να την βγάλουμε ολόκληρη και στο φουλ. Θέλω να έχετε ευθύνη για την κατάστασή σας γιατί κάθε απώλεια ισοδυναμεί με δύο εβδομάδες απουσίας από το πρόγραμμα. Αν κάποιος αισθανθεί το οτιδήποτε να ενημερώσει άμεσα για να προστατέψει και την ομάδα και τον εαυτό του. Ως την Κυριακή θα είμαστε όλοι μαζί. Μετά καταλαβαίνετε ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε μαζί προπόνηση πάνω από 30 άτομα. Τα εργομετρικά τεστ είναι πολύ σημαντικά για μένα και οι δύο μέρες που μεσολαβούν είναι προετοιμασία γι’ αυτά και όχι κανονική προετοιμασία. Επομένως απολαύστε τις προπονήσεις αυτές χωρίς ρίσκο και ένταση. Προφυλάξτε τους εαυτούς σας και τους υπόλοιπους από τραυματισμούς ώστε να δω στα τεστ αυτά που θέλω και να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Καλή τύχη σε όλους, ξεκινάμε…”.