Παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό σκιφ ο Γιαννιώτης Θανάσης Παλαιοπάνος με τον Χρήστο Στεργιάκα

0
226

Πρωταθλητές κόσμου ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελ. βαρών και οι Χρήστος Στεργιάκας, Θανάσης Παλαιοπάνος στο διπλό σκιφ, μετάλλια και στα κορίτσια.

Σπουδαία ημέρα για την ελληνική κωπηλασία, που μετρά το ένα μετάλλιο μετά το άλλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 στο Ράσιτσε της Τσεχίας. Η ελληνική αποστολή στους πρώτους τέσσερις τελικούς μετρά ισάριθμα μετάλλια, που μεταφράζονται σε δύο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με εντυπωσιακή εμφάνιση έγινε πρωταθλητής κόσμου στο σκιφ ελ. βαρών αγοριών. Λίγα λεπτά αργότερα τον Παπακωνσταντίνου… ζήλεψε το πλήρωμα στο διπλό σκιφ αγοριών.

Οι Χρήστος Στεργιάκας και Θανάσης Παλαιοπάνος έδωσαν μάχη με το γερμανικό πλήρωμα και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη και την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου.

Ο χορός των μεταλλίων άνοιξε με την Ευαγγελία Αναστασιάδου να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο, στο σκιφ ελ. βαρών κοριτσιών, με την Ιταλία, Σίλβια Κρόζιο να αναδεικνύεται νικήτρια.

Το 4ο ελληνικό μετάλλιο ήρθε από τις Αγγελική Αραμπατζή και Ευαγγελία Φράγκου, που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ κοριτσιών.

Μάλιστα οι Φράγκου και Αραμπατζή, στο παρακάτω βίντεο, παροτρύνουν και αποθεώνουν τους Στεργιάκα και Παλαιοπάνο τη στιγμή τερματισμού τους στον τελικό του διπλού σκιφ.