Όλα έτοιμα για το 5ο ITF ΙΟΑΝΝΙΝΑ CUP

0
222

Μια μεγάλη διοργάνωση επιστρέφει στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το 5ο ITF ΙΟΑΝΝΙΝΑ CUP  θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων από τις 4 έως τις 11 Ιουλίου. 

Πάνω από 120 αθλητές και αθλήτριες του τένις, ανάμεσα σε αυτούς και τα δυο αδέρφια του Στέφανου Τσιτσιπά, θα βρεθούν στα γήπεδα και θα διεκδικήσουν το έπαθλο του ITF. 

Στην σπουδαιότητα της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε ενόψει των αγώνων, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης. 

Ο Δήμαρχος εξήρε την ανάληψη της πρωτοβουλίας διοργάνωσης των αγώνων από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων και στάθηκε στην σημασία που έχει τόσο για την προαγωγή του αθλήματος του τένις όσο και για την προβολή της πόλης των Ιωαννίνων. Δοθείσης της ευκαιρίας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα υπενθυμίζοντας ότι έχουν ολοκληρώσει την διαχειριστική μελέτη που έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη και προχωρούν στην υποβολή για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Καλωσορίζουμε μια σημαντική διοργάνωση και θέλω να ευχαριστήσω τον Όμιλο Αντισφαίρισης για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν προωθώντας και το άθλημα και την πόλη. Με την επιτυχία των αθλητών μας το άθλημα γνωρίζει μεγάλο ενδιαφέρον για την νέα γενιά». 

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης υπογράμμισε την σημασία της διοργάνωσης του ITF CUP στα Γιάννενα αναδεικνύοντας τόσο την σημασία της προβολής της περιοχής όσο και της έλευσης μεγάλου αριθμού ξένων επισκεπτών στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό στα πρώτα αυτά βήματα της εξόδου της πανδημίας να βλέπουμε να διοργανώνονται στην περιοχή μας και ειδικότερα στην πόλη των Ιωαννίνων, διεθνείς αγώνες όπως αυτός που θα διεξαχθεί στο επόμενο διάστημα στο Πάρκο Πυρσινέλλα, που όπως φαίνεται με τις ενέργειες του Δήμου Ιωαννιτών παίρνει  μια άλλη μορφή» είπε, για να συμπληρώσει «Συγχαρητήρια κυρίως στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (ΟΑΙ), ο οποίος  κατάφερε και δείχνει ότι είναι έτοιμος  στην επόμενη μέρα να κάνει τα πρώτα βήματα προκειμένου να ξαναέρθουν στην περιοχή μας  όλες εκείνες οι αθλητικές εκδηλώσεις , οι οποίες είναι τόσο πολύ σημαντικές για την ευρύτερη περιοχή, πάρα πολύ σημαντικές για την τοπική κοινωνία και γενικά για όλες τις επιχειρήσεις.  Είναι αυτή, λοιπόν, το επόμενο χρονικό διάστημα μία αθλητική εκδήλωση, την οποία ήταν δεδομένο ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνδράμει. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αυτούς εδώ τους καταπληκτικούς χώρους και αυτό, βέβαια, οφείλεται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωανννίνων, ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατάφερε να διατηρήσει τους αθλητικούς χώρους σε αυτή την κατάσταση και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα» κατέληξε. 

Χρύσα Στεφοπούλου: Διευθύντρια αγώνων 5ου ITF CUP

Η κα. Χρύσα Στεφοπούλου Διευθύντρια Αγώνων του 5ου  ITF αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες των αγώνων: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που μία ακόμα αθλητική διοργάνωση τόσο σημαντική διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων. Το ITF είναι ένα πρωτάθλημα που συμμετέχουν αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, ως 18 ετών, και φυσικά καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές μεταξύ των οποίων και τέσσερις αθλητές του Ομίλου μας στους οποίους και ευχόμαστε καλή επιτυχία. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν σπουδαίους αγώνες, υψηλού επιπέδου, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Ευχαριστούμε τους αθλητές που παρά τις αντιξοότητες λόγω κορωνοϊού, θα βρίσκονται κοντά μας, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, να απολαύσουν τη φιλοξενία μας και τις ομορφιές της πόλης μας» ανέφερε ευχαριστώντας την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών καθώς και τους χορηγούς που στηρίζουν την διοργάνωση. 

Θεοδόσης Σίκαλος: Πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων

Ο πρόεδρος του Ομίλου Θεοδόσης Σίκαλος αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το τένις εξαιτίας των επιτυχιών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη καλώντας όλους να έρθουν και να παρακολουθήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου στο 5ο Itf διεθνές πρωτάθλημα  ITF Ιoannina Cup. 

«Είναι ένα πρωτάθλημα της αντισφαίρισης, που το τελευταίο διάστημα έχει μπει περισσότερο στα σπίτια όλων μας  χάρη στις επιτυχίες δύο πολύ μεγάλων αθλητών, του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, τους οποίους πλέον, έχει αγαπήσει όλος ο ελληνικός λαός και βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλήματος» είπε και συνέχισε  «Το ITF Ioannina Cup είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις μας τα τελευταία 6 χρόνια, η μοναδική χρονιά που δεν έγινε είναι πέρσι, λόγω των προβλημάτων της πανδημίας του κορωνοϊού. Φέτος, επειδή δεν έχουν γίνει γενικώς πολλά πρωταθλήματα στον κόσμο, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ακόμα περισσότερους αθλητές από ακόμα περισσότερες  χώρες. Οι αθλητές που θα έρθουν είναι 120, από 26 χώρες, από τέσσερις ηπείρους. Οι αγώνες ξεκινάνε την Κυριακή.  Για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος βοήθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Κυρίως, πρέπει να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, οι οποίοι σε όλες τις διοργανώσεις που έχουμε κάνει και κυρίως σε αυτά τα πρωταθλήματα είναι πάντα δίπλα μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, καθώς και τη Δ’  Ένωση, είναι η ένωση του τένις που ανήκουν και τα Γιάννενα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους χορηγούς μας,  Όλοι μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Αυτή τη φορά θα χαρούμε το τένις όχι από τις τηλεοράσεις μας, αλλά θα μπορέσουμε να το δούμε από κοντά, να το γνωρίσουμε, να το αγαπήσουμε» .

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή Γιαννιωτών αθλητών, αλλά και των αδερφών του Στ. Τσιτσιπά ανέφερε:

«Γενικότερα αυτά τα διεθνή τουρνουά, παγκοσμίου επιπέδου, που γίνονται στην πόλη μας , είναι σημαντικά και πρέπει και οι δικοί μας αθλητές του Ομίλου να αποκτήσουν τις πρώτες τους ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εμπειρίες. Οπότε τέσσερα παιδιά θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα, να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» σε αυτές τις διοργανώσεις. Στο τουρνουά  θα συμμετάσχουν και τα αδέρφια Τσισιπά, ο 16χρονος Παύλος και η 13χρονη Ελισάβετ. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα γίνει αυτό και είναι σίγουρο πως και αυτά τα παιδιά, όπως και τα υπόλοιπα, μπορούν να προχωρήσουν πάρα πολύ, να κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη, ακόμα και τα παιδιά του δικού μας Ομίλου, και κάποια στιγμή να μιλάμε για τις επιτυχίες τους».

Ενόψει του διεθνούς τουρνουά αντισφαίρισης

H Περιφέρεια Ηπείρου και η 6η ΥΠΕ  σε συνεργασία με τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψία με rapid tests τη Δευτέρα 5 και Τετάρτη 7 Iουλίου στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) ενόψει του διεθνούς τουρνουά αντισφαίρισης, σε συμμετέχοντες, σε στελέχη του αγώνα και σε οποιοδήποτε πολίτη επιθυμεί να παρακολουθήσει το τουρνουά καθώς επίσης και στο κοινό. Η ανοιχτή δράση θα πραγματοποιηθεί κατά τις ώρες 09:00-14:00.