«Όχι» λοιμωξιολόγων στη Super League 2 – Στον “αέρα” η έναρξη

Παρά την αισιοδοξία που υπήρχε, πλέον είναι ορατό η σέντρα να μετατεθεί για το άμεσο μέλλον.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της Super League 2 με την Πολιτεία να εμφανίζεται διατεθειμένη να ανάψει το «πράσινο φως» για να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι στα γήπεδα της δεύτερης στην τάξη επαγγελματικής κατηγορίας, τα δεδομένα άλλαξαν και η αισιοδοξία έδωσε τη σκυτάλη στην…«παγωμάρα».

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα, όμως κάτι τέτοιο δεν μοιάζει ορατό. Η Super League 2 θα εξακολουθήσει να είναι στο… γύψο με τεράστιες συνέπειες για τις ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους . Το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει ούτε τώρα και στην καλύτερη περίπτωση η σέντρα θα δοθεί κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Το «όχι» ήρθε από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι έβαλαν «βέτο» στην κυβερνητική απόφαση, που υπήρχε για να δοθεί η πολυπόθητη εξαίρεση και στη για να παιχθεί μπάλα με τους ίδιους υγειονομικούς όρους της Super League 1. Δηλαδή υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για κορονοϊό με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Το ερώτημα είναι μπορούν οι ομάδες της κατηγορίας να καλύψουν το κόστος των τεστ;

Πρακτικά, λοιπόν, όσο κρατά το «lockdown», μάλλον δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, παρά τις προσπάθειες και την πίεση που έχει ασκηθεί. Αν κάποτε ξεκινήσει θα πρέπει η διοργανώτρια αρχή να αναδιαμορφώσει την αγωνιστική σεζόν και να βγουν οι ημερομηνίες. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για τη μόνη δεύτερη κατηγορία σε όλη την Ευρώπη που δεν παίζει μπάλα! 

Η Super League 2 παραμένει ανενεργή 8 μήνες. Το πρωτάθλημα διακόπηκε την περσινή σεζόν στις 12 Μαρτίου. Αρχικά το καλοκαίρι αποφασίστηκε δύο φορές να συνεχιστεί, αλλά στις 22 Ιουνίου ανακοινώθηκε πως τελείωσε! Για τη φετινή σεζόν έγινε επίσημα γνωστό ότι στις 24 Οκτωβρίου θα γίνει η σέντρα, αλλά έκτοτε μετατέθηκε, 3 φορές. Αρχικά για την 1η Νοεμβρίου ύστερα για τις 7 Νοεμβρίου και τελικά για τις 15 του ίδιου μήνα. Ως επίσημη δικαιολογία ήταν η μη συμφωνία με την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Οι ομάδες μπαίνουν «μέσα» οικονομικά, αφού όλο αυτό το διάστημα τα έσοδά τους είναι μηδέν.. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές, κατ’ επέκταση και οι οικογένειές τους, κινδυνεύουν άμεσα με οικονομική καταστροφή. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους των ΠΑΕ, υπαλληλικό προσωπικό και μέλη του τιμ γενικότερα. 

Πηγή: a-sports.gr, gazzetta.gr

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα