Μπόλονι: «Δεν υπάρχει υπομονή στην Ελλάδα, σπουδαίος προπονητής ο Μαρτίνς»

0
259

Σε πορτογαλικό Μέσο παραχώρησε συνέντευξη ο Λάζλο Μπόλονι και μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ εξήρε το έργο του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό.

«Η Ελλάδα είναι σαν την Πορτογαλία. Δεν υπάρχει υπομονή, η έλλειψη υπομονής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα», σχολίασε ο Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας στη «Record» και αποθέωσε τον Πορτογάλο. «Ο Ολυμπιακός έχει έναν σπουδαίο προπονητή», είπε ο νυν προπονητής του «τριφυλλιού» και πρώην του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

about:blankΓια την απόφαση που πήρε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Οκτώβριο: «Ήταν μια εύκολη απόφαση, την οποία πήρα αμέσως. Όταν ήρθε η πρόταση δεν το σκέφτηκα, καθώς ήξερα την ομάδα και είχα ήδη ενημέρωση. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες αλλά κολακεύτηκα από την πιθανότητα να τον βοηθήσω να ξαναμπεί στο σωστό μονοπάτι. Ο Παναθηναϊκός ήταν σημαντική ομάδα στην Ευρώπη αλλά έχασε την δύναμή του. Σιγά σιγά θέλει να επιστρέψει. Είναι μια δουλειά ελκυστικά και παράλληλα ρίσκο. Η Ελλάδα είναι σαν την Πορτογαλία. Δεν υπάρχει υπομονή, η έλλειψη υπομονής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν σπουδαίο προπονητή αλλά βρίσκονται στην Ευρώπη σταθερά τα τελευταία 15-20 χρόνια. Αυτό τον βοήθησε να είναι οικονομικά σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Θα πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο, αλλά δεν γίνεται με την… μία».

Για την νίκη επί του Ολυμπιακού: «Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι γιατί δουλέψαμε πολύ για αυτό, δεν σημαίνει όμως πως πετύχαμε κάτι. Ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα δεδομένα προβλήματα που έχουμε εξαιτίας αυτής της νίκης. Τα προβλήματα ψάχνουν ακόμα λύση».