Μπέκας: “Η πολιτεία έχει βοηθήσει δια της απουσίας της – Το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική”

Στο site του sportsfm.gr και τον Άγγελο Μπάρκα φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του Καραϊσκάκη Άρτας, Στέλιος Μπέκας.

Ο αντιπρόεδρος του Καραισκάκη Άρτας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Σούπερ Λιγκ 2, για το αν θα δούμε μπάλα μέσα στο έτος, για το κόστος των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για το αν υπάρχει ή όχι βοήθεια από την πολιτεία και τις εξελίξεις για το θέμα των τηλεοπτικών της ΕΡΤ.

Για τη κατάσταση και αν θα παιχτεί ποδόσφαιρο στην κατηγορία: “Γίνεται τουλάχιστον από τους μεγαλομετόχους, τους προέδρους των ομάδων της Σουπερ Λιγκ 2 και της Φουτμπολ Λιγκ και φυσικά τον πρόεδρο της λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο, ότι δυνατή προσπάθεια περνάει από το χέρι τους να παιχθεί ποδόσφαιρο. Η επιθυμία μας είναι να παιχθεί ποδόσφαιρο, εννοείται, γιατί πρέπει.”

Για το αν θα δούμε Σούπερ Λιγκ 2 πριν “δύσει” το 2020; “Θεωρώ ότι γίνονται τα αδύνατα δυνατά να δούμε μπάλα στο 2020.”

Τι θα λέγατε από την πλευρά σας σε μία ενδεχόμενη συζήτηση με κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους; “Οι περισσότεροι στο ποδόσφαιρο , δεν είναι τι θέλουμε να κάνουμε αλλά τι πρακτικά μπορούμε να κάνουμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική , να τάζω, να μιλάω για το μακρινό μέλλον. Είναι κάτι που μας αφορά γιατί στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικά υπάρχουν κάποια δεδομένα standars. Κατανοούμε τη σοβαρότητα της καταστάσεως αλλά από την άλλη η ζωή πρέπει να κυλήσει μπροστά. Η UEFA έχει 55 κράτη – μέλη, από τα οποία τα μοναδικά που δεν παίζεται ποδόσφαιρο είναι η Ανδόρα, το Σαν Μαρίνο και , νομίζω, το Γιβραλτάρ που είναι ομοσπονδίες ευρωπαϊκές μεν αλλά είναι αμιγώς ερασιτεχνικός αθλητισμός. Σε όλες τις υπόλοιπες ομοσπονδίες που υπάρχουν επαγγελματικές λίγκες, υπάρχει σαφώς κορωνοίος, υπάρχουν περισσότερα κρούσματα από όσα υπάρχουν στην Ελλάδα και όμως, ποδόσφαιρο παίζεται. Και εμείς ως Καραϊσκάκης Άρτας σε όλα τα φιλικά που παίξαμε με ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου, ΑΕΛ , Παναιτωλικό και με Απόλλων Λάρισας κάναμε τα τεστ, για να μπορέσουνε να είναι όλα τα μέλη της αποστολής πιστοποιημένα ότι δεν έχουν covid19. Από τη στιγμή που όλες οι ομάδες τηρούν το πρωτόκολλο, που είναι το ίδιο με τις ομάδες της Super League 1, δε βλέπω γιατί να μη παίξει ποδόσφαιρο η Super League 2 και η Football League.

Για το αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα: “Φυσικά τηρούνται τα πρωτόκολλα και μπορεί πανεύκολα ο κάθε ένας να το διαπιστώσει. Ή αντιμετωπίζεις το πρόβλημα ή κλείνεις τον κόσμο μέσα. Εμείς διαλέξαμε το δεύτερο, π.χ. καίγεται το δέντρο και προσπαθείς να σώσεις το δάσος, κόβοντας όλα τα υπόλοιπα δέντρα, το δάσος θα το σώζεις αλλά δε θα υπάρχουν δέντρα. Δε μπορώ να καταλάβω που κολλάνε οι λοιμωξιολόγοι όταν το ίδιο πρωτόκολλο με τη SL1 έχει και η SL2 και είναι δυσβάσταχτο.”

Για το οικονομικό κόστος του πρωτοκόλλου: “Το υγειονομικό πρωτόκολλο, το να κάνουν μέσο όρο 40 άτομα κάθε εβδομάδα τεστ όσοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στον αθλητικό οργανισμό της ομάδας (προπονητές, αθλητές, παράγοντες) από 50 με 80 ευρώ ανά άτομο , αναλόγως τη πόλη και το που γίνονται, υπολογίστε το κόστος κάθε εβδομάδας. Άλλες ομάδες πληρώνουν 2.100, άλλες 2.200 κλπ.. “

Η πολιτεία έχει βοηθήσει τις ΠΑΕ; “Η Πολιτεία έχει βοηθήσει δια της απουσίας της όπως βοηθάνε χρόνια οι κυβερνήσεις…δια της απουσίας τους. Θεωρώ ότι η Πολιτεία, όπως και σε πολλά άλλα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας βοηθάει δια της απουσίας της. Με πολύ μεγάλα λόγια, με μόνιμες υποσχέσεις αλλά με κανέναν γραπτό λόγο ότι θα υπάρχει βοήθεια σε αυτή τη κατεύθυνση. Δυστυχώς εδώ και χρόνια γίνεται αυτό. Η πολιτεία μπορούσε να βοηθήσει σε δέκα λεπτά, αν ήθελε, αν υπήρχε βούληση. Θα μπορούσε να αναγκάσει τις στοιχηματικές, όπως έκανε η γερμανική λίγκα, η ολλανδική λίγκα σε πέντε λεπτά, νομοθετήσανε και τελειώσανε. Να μην γίνονται οι ομάδες έρμαια για το αν θα δώσει λεφτά η ΕΡΤ. Πρέπει να δώσει λεφτά η οποιαδήποτε ΕΡΤ, για να αναβαθμίσει το προϊόν. Μερικοί φίλαθλοι λένε “τι να πάω να δω τον Καραισκάκη με τον Απόλλων Λάρισας;”, αν το προϊόν είναι καλό, σαφώς θα πάνε να δουν και τον Καραισκάκη. Όταν το προϊόν είναι αναβαθμισμένο σε σωστές βάσεις, θα γεμίσουν και τα γήπεδα των μικρότερων κατηγοριών ακόμα και της Γ’ Εθνικής. “

Για το θέμα των τηλεοπτικών της ΕΡΤ: “Νομίζω γίνονται κάποιες συζητήσεις. Προσπαθούν οι υπεύθυνοι των ομάδων να βρουνε μια άκρη με την ΕΡΤ πάνω στα τηλεοπτικά.”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα