Μεταξάς: «Συμπεράσματα από τα φιλικά για το ρόστερ – Στόχος να πάει καλά η ομάδα»

0
357

Τα φιλικά παιχνίδια θα πρέπει να αναμένουν στον ΠΑΣ Γιάννινα για να ληφθούν οι αποφάσεις για το ρόστερ και τους παίκτες που θα παραμείνουν ή τις κινήσεις που θα χρειαστούν να γίνουν».

Αυτό έκανε γνωστό ο Ηρακλής Μεταξάς σε δηλώσεις του έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας της ομάδας.

Αναλυτικότερα:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας των παικτών στα Ιωάννινα:

«Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές από την άποψη ότι όλα τα παιδιά θέλουν, έχουν πάθος, μπαίνουν δυνατά στην κάθε προπόνηση κι αυτό μ’ ευχαριστεί πάρα πολύ».

Για το στάδιο προετοιμασίας που ακολουθεί στα Τρία Πέντε Πήγάδια:

«Θα δούμε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες. Ξεκινήσαμε χαλαρά με τα επιθετικά κομμάτια, τις τελευταίες μέρες βάλαμε και κάποια αμυντικά κομμάτια, γιατί τα αμυντικά απαιτούν κάποια δύναμη παραπάνω. Θα δουλέψουμε και στους δύο τομείς, αλλά πιο πολύ στις λεπτομέρειες στα Τρία Πέντε Πηγάδια που θα έχουμε περισσότερη ησυχία και θα μπορούμε ενδιάμεσα από τις προπονήσεις να δείχνουμε βίντεο στους παίκτες και να συζητήσουμε κάποια θέματα».

Για το αν θα δοθούν κάποια φιλικά στα Τρία Πέντε Πηγάδια:

«Ελπίζω εκεί να μπορούμε να βρούμε κάποια ομάδα. Όπως ξέρετε είχαμε σχεδιάσει να πάμε στην Πολωνία, δεν έγινε αυτό, γι’ αυτό ελπίζω να βρούμε κάτι εκεί. Επιστρέφοντας, πάντως, σίγουρα θα δώσουμε κάποια φιλικά».

Για τη διαφοροποίηση του προγράμματος λόγω της ακύρωσης του ταξιδιού στην Πολωνία:

«Με τα φιλικά αλλάζουν πολλά στον προγραμματισμό, γιατί στο φιλικό μία μέρα πριν ή μία μέρα μετά γίνεται λίγο πιο χαλαρή προπόνηση. Αν δεν έχεις φιλικά αλλάζει το πρόγραμμα και αναγκαστικά το αλλάξαμε όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας».

Για το ρόστερ και αν θα χρειαστεί κι άλλη ενίσχυση:

«Πιστεύω ότι είναι μεγάλο το ρόστερ. Μπορεί να κινηθούμε προς δύο κατευθύνσεις, δηλαδή να έρθει κάποιος παίκτης, αλλά και να δώσουμε κάποιους παίκτες».

Για το αν έχει εικόνα για το ποιοι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν:

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν κάναμε και φιλικά παιχνίδια. Είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα αν βρούμε κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι».

Για τις θέσεις που χρειάζεται η ομάδα μεταγραφές:

«Τις θέσεις τις έχουμε εντοπίσει, αλλά δεν θέλω να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Είναι 2-3 θέσεις που θέλουμε κάποιες αλλαγές. Θα δούμε αν θα γίνουν μόνο με δικά μας παιδιά ή με άλλα παιδιά που θα έρθουν απ’ έξω. Θα το δούμε στην πορεία. Είναι χρήσιμο και για ‘μενα να δω κάποια φιλικά γιατί άλλο η προπόνηση και άλλο το παιχνίδι. Ώσπου να κάνουμε κάποιο παιχνίδι δεν μπορώ να πω απόλυτα ότι βλέπω αυτό ή το άλλο».

Για το αν υπάρχει ιδανικός αριθμός στο ρόστερ για εκείνον:

«Ειλικρινά δεν έχω ιδανικό αριθμό. Εξαρτάται από την ποιότητα, τα παιδιά, τις θέσεις. Θέλω κάποιες θέσεις κλειδιά και κάποιες κινήσεις που δεν τις βλέπω ακόμα στο γήπεδο, να γεμίσουμε το ρόστερ για να τις έχουμε. Αν τα δω στα Τρία Πέντε Πηγάδια μπορεί να μη χρειαστούμε μεταγραφές, αν δεν τα δω όμως θα κάνουμε κάποια καινούργια κίνηση».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ που τον συναντάει είτε στις προπονήσεις είτε από το event που είδε για τα 55 χρόνια της ομάδας:

«Κάναμε μία συνάντηση με τον σύνδεσμο φιλάθλων. Δεν το κοινοποιήσαμε, αλλά ήθελα να τους δω. Πιστεύω ότι είναι όλοι κοντά μας. Όλοι έχουμε έναν στόχο, να πάει καλά η ομάδα και μου άρεσε αυτό που είδα μέσα στο Στάδιο για τα 55 χρόνια».

Για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας κατ’ εκείνον:

«Να παίξουμε έχοντας πολλές επιτυχίες».

Για το πόσο ανταγωνιστικό περιμένει το πρωτάθλημα με βάση την εικόνα που έχει αποκομίσει ως τώρα από τις άλλες ομάδες:

«Για τις κινήσεις που κάνουν δεν μπορώ να πω, αλλά κάποια φιλικά που είδα σίγουρα θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Είδα το Ολυμπιακός-Άρης, ένα πολύ καλό παιχνίδι και τακτικά και ατομικά , θα είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα. Και τον ΟΦΗ είδα που έπαιξε στην Ολλανδία, εξίσου καλό παιχνίδι».

Για το αν είχε την εικόνα του ΠΑΣ από την περσινή σεζόν:

«Η αλήθεια είναι ότι τον είχα δει. Είχα έναν γνωστό στη Γερμανία που μου έλεγε για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ήξερα ότι είναι και ο Αργύρης στην ομάδα. Με τον κ. Γιαννίκη δεν είχε τύχει να γνωριστούμε προσωπικά και να μιλήσουμε, αλλά επειδή είχαμε δουλέψει και οι δύο στη Γερμανία είχαμε χαιρετηθεί 1-2 φορές».