Κύπελλο Γυναικών Μπάσκετ: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

0
372

Ζευγάρι… αιωνίων ανέδειξε η κλήρωση του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ το ζευγάρια του πρώτου ημιτελικού είναι Ελευθερία Μοσχάτου – ΟΑ Χανίων. Το Final Four θα διεξαχθεί 8-10 Απριλίου στα Χανιά.

Το «παρών» έδωσαν και έκαναν την κλήρωση ο Πρόεδρος της Ελευθερίας Μοσχάτου, Άρης Δημητρίου, ο πρόεδρος του ΟΑ Χανίων, Αναστάσιος Δημολίτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές.

Λίγο πριν την έναρξη της κλήρωσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, τόνισε: «Μετά από τρία χρόνια βρισκόμαστε προ των πυλών της διεξαγωγής ενός Final Four Κυπέλλου Γυναικών και πάλι στην φιλόξενη πόλη των Χανίων από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής και του Δήμου γίνεται ότι καλύτερα για να διεξαχθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η ομοσπονδία εξακολουθεί να δουλεύει και να πιστεύει πως είναι ικανή να υλοποιήσει αρκετά πράγματα για να βρούμε αυτό που πιστεύουμε ότι αξίζει το μπάσκετ και ειδικότερα το μπάσκετ γυναικών. Πιστεύω πως σε αυτήν την προσπάθεια θα είστε αρωγοί. Ελπίζω η διοργάνωση αυτή να στεφθεί με επιτυχία. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε συνεργάτες και αρωγούς τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο. Θα ήθελα εδώ να τονίσω τη συμβολή και της ΕΡΤ, η οποία θα είναι παρούσα και σε αυτήν την διοργάνωση και πλήρης να διεκδικήσει στο τριήμερο ότι τους αναλογεί. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ο Χρήστος Βασιλειάδης μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνος για το μπάσκετ Γυναικών μαζί με την Άννυ Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στο Final Four, αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία: «Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε από την αρχή πως το μπάσκετ γυναικών θα είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, δημιουργώντας μια μικρή ανεξάρτητη ομοσπονδία μέσα στην ομοσπονδία, με συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία θα μπορεί να λαμβάνει πιο γρήγορα αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Μαζί με την Άννυ (Κωνσταντινίδου) έχουμε κληθεί να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας, η οποία δεν θα προχωρήσει αν δεν έχουμε τη συνεργασία των σωματείων και των ενώσεων. Η στρατηγική μας θα στηριχθεί σε τέσσερις πυλώνες. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι το αναπτυξιακό μέσα από το οποίο θα λύσουμε ένα πρόβλημα χρόνιο που είναι η προσέλευση νέων κοριτσιών στο μπάσκετ κυρίως μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε στα σχολεία και με τη συνεργασία πάντα των σωματείων. Αυτό είναι ένα καίριο πρότζεκτ για εμάς. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αναβάθμιση των εθνικών ομάδων, από τις Παγκορασίδες ως την Εθνική Γυναικών. Ο τρίτος η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων καθώς με την έλλειψη αθλητριών έχουν βαλτώσει τα τοπικά πρωταθλήματα. Ο τέταρτος, τέλος, είναι μαζί με τα σωματεία και τις ενώσεις να φροντίσουμε για την προβολή του αθλήματος. Να βρούμε το κοινό που θέλουμε, οικογένειες με παιδιά. Όσο για το Final 4, με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων, συμφωνήσαμε να κάνουμε μια γιορτή του μπάσκετ, ώστε να προκαλέσει προβολή και να φέρει μικρά παιδιά κοντά μας. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό κι ανταγωνιστικό Final 4. Όλοι μαζί θα φροντίσουμε το γήπεδο να είναι όσο το δυνατό πιο γεμάτο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Άννυ Κωνσταντινίδου η οποία εξήγησε τη διαδικασία της κλήρωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που έφτασαν ως την τελική φάση.