Κοντά σε αυστηρό lockdown Ιωάννινα και Μέτσοβο

0
366

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επικύρωσε την εισήγηση των επιδημιολόγων. Την εισήγηση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19, σχετικά με τις νέες περιοχές της χώρας μας, οι οποίες «αναβαθμίζονται» στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο Β του Χάρτη (αυστηρό lockdown), επιβεβαίωσε μόλις πριν από λίγο, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της οποίας συνεχίζεται.

Έτσι, στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο Β του Χάρτη «αναβαθμίζονται» o Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Βισαλτείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Mετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.

Πηγή:΅parapolitika.gr