ΚΕΔ: «Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού»

Θέση για την πιο πολυσυζητημένη φάση της 4ης αγωνιστικής της Super League πήρε επίσημα η ΚΕΔ.

Στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ δημοσιεύτηκε στιγμιότυπο της φάσης του γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως αναλύθηκε από το VAR.

Αφού εξηγείται λοιπόν ο τρόπος τοποθέτησης της γραμμής του οφσάιντ, σημειώνεται ότι σωστά δεν μέτρησε το τέρμα των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ
about:blank
«Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Super League 1 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού, σημειώθηκε τέρμα το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με το VAR.

Μετά τον έλεγχο από το VAR και χρησιμοποιώντας τη νέα τρισδιάστατη τεχνολογία (3D), χαράσσεται μια γραμμή η οποία χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς τον βραχίονα του αμυντικού προς το επίπεδο του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να καθοριστεί κατά πόσον ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που παρέχεται από τη Media Pro, διαπιστώσαμε ότι το κεφάλι και ο ώμος του επιθετικού βρίσκονται σε θέση οφσάιντ και, ως εκ τούτου, η απόφαση να ακυρωθεί το γκολ είναι σωστή σύμφωνα με τους Κανόνες του Παιχνιδιού».

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα