Καρτάλης: «Υψηλοί οι στόχοι του Ατρομήτου»

0
311

Ο Αλέξανδρος Καρτάλης είναι από τη Δευτέρα παίκτης του Ατρομήτου και στις δηλώσεις του τόνισε πως οι δικοί του προσωπικοί στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας του Περιστερίου.

Αναλυτικά:

Αλέξανδρε, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από όσα έχεις δει εδώ στο προπονητικό κέντρο του Ατρόμητου και ποια είναι τα συναισθήματά σου για την ολοκλήρωση της μεταγραφής;
«Είδα τις συνθήκες και τις εγκαταστάσεις που έχει ο Ατρόμητος εδώ στο Μαζαράκη και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα τόσο επαγγελματικό πλαίσιο. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα μπορώ να είμαι σε μια τόσο καλή ομάδα και να είμαι και κοντά στην οικογένειά μου. Βλέπω ότι συνεχώς γίνονται εργασίες και όλα τα γήπεδα θα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Θέλω να πάμε πολύ καλά φέτος».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Ατρόμητο;
«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να γίνομαι όσο γίνεται καλύτερος. Να βελτιώνομαι ως παίκτης και αυτό βλέπω ότι μπορώ να το πετύχω εδώ στον Ατρόμητο. Σε ομαδικό επίπεδο, και οι άνθρωποι εδώ, αλλά κι εγώ, θεωρώ ότι πρέπει να στοχεύσουμε να είμαστε στα play-offs και αν είναι δυνατόν να βγούμε στην Ευρώπη.

Για αρχή, να έχουμε όλοι την υγεία μας. Θα βλέπουμε πώς πηγαίνουμε από αγώνα σε αγώνα. Θέλουμε να παίρνουμε κάθε ματς, χωρίς να μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος».

Τι έχεις μάθει μέχρι τώρα για την ομάδα μας;
«Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον Ατρόμητο. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα που έχει παίξει πολλές φορές στην Ευρώπη, έχει φτάσει δύο φορές σε τελικούς Κυπέλλου, ενώ έχουν περάσει και πάρα πολύ καλοί παίκτες. Έχω μάθει πάρα πολλά, που δύο ή τρία λεπτά δεν αρκούν. Έχω μάθει μόνο θετικά σχόλια».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να αποδεχθείς την πρόταση του Ατρόμητου, απορρίπτοντας τις υπόλοιπες;
«Οι στόχοι της ομάδας, καθώς είναι υψηλοί όπως οι δικοί μου. Θέλει η ομάδα να ξαναβγεί στην Ευρώπη. Επίσης, είναι ο τρόπος που με προσέγγισαν. Ο πρόεδρος, ο κ. Σπανός, ο τεχνικός διευθυντής, κ. Αγγελόπουλος και ο προπονητής, ο Άνχελ Λόπεθ μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν αυτό το διάστημα. Αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Αυτή η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Όμως θα αναφερθώ και πάλι στις εγκαταστάσεις και στις συνθήκες εργασίας.

Εδώ θα είναι η δουλειά μου, εδώ θα μένω τις περισσότερες ώρες. Είμαι τρελός με το ποδόσφαιρο και με αυτό που κάνω. Άρρωστος. Έχω γερμανική νοοτροπία. Είμαι της λεπτομέρειας. Θέλω να είναι όλα τέλεια. Να ξέρω τι θα φάω, να είναι όλα όπως πρέπει. Είμαι της πειθαρχίας. Το έχω μέσα μου αυτό. Είναι στο DNA».

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για την προετοιμασία στην Ισπανία και τα δυνατά φιλικά που έχει κλείσει;
«Όταν άκουσα ότι θα πάμε στην Ισπανία και ότι θα παίξουμε τόσο δυνατά φιλικά, σκέφτηκα ότι καλό γίνεται. Από αυτά τα ματς θα μάθουμε. Χάρηκα πάρα πολύ για αυτό το πλάνο».

Τι να περιμένει ο κόσμος του Ατρόμητου από σένα;
«Είμαι πολύ εργατικός. Τρέχω πάρα πολύ. Δουλεύω πάρα πολύ. Για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία η ανασταλτική λειτουργία. Στη Γερμανία λέμε ότι αν έχουμε το μηδέν στην άμυνα, θα έχουμε τουλάχιστον έναν βαθμό. Στην επίθεση θα έχουμε ποιότητα, είμαι σίγουρος για αυτό».

Θα ήθελες να στείλεις κι ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;
«Το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι το ίδιο. Ανυπομονώ να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να έχουμε δίπλα στους οπαδούς μας. Έχω ακούσει και έχω μάθει ότι στηρίζει πολύ την ομάδα μας και περιμένω να τους γνωρίσω και από κοντά».