Καραγιαννίδης στον sportsfm.gr: “Κάθε απόφαση που παίρνεται γύρω από τον αθλητισμό θα πρέπει να λαμβάνεται με απόλυτη σοβαρότητα”

Στη “κατάψυξη” μπήκε από την προηγούμενη εβδομάδα η Γ’ Εθνική και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αφού λόγω των μέτρων δεν μπορούν να γίνονται οι ομαδικές προπονήσεις. Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω – εκτός των όσων ζούμε στην καθημερινότητα – και στο ποδόσφαιρο , εκεί όπου το πλήγμα είναι τεράστιο και σε πολλά επίπεδα, π.χ αθλητικό, οικονομικό κ.α.

Ο Sportsfmgr. ζήτησε την άποψη ενός από των πολλών αθλητών που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Άρτας, Τέλης Καραγιαννίδης μίλησε στον Άγγελο Μπάρκα και τον sportsfm.gr για την αγωνιστική αδράνεια στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, την όλη κατάσταση με την πανδημία, για τη μετάβαση από τον Καραισκάκη Άρτας στην Αναγέννηση Άρτας και στους προσωπικούς του στόχους.

Καραγιαννίδης: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα υπάρχουν άτομα τα οποία βγάζουν το εισόδημα τους. Προπονητές, αθλητές, άτομα που εργάζονται γύρω από τις ομάδες ή τους συλλόγους και για όλους αυτούς δεν υπάρχει κανένα επίδομα αυτή τη στιγμή.

Πως σου φαίνεται η αθλητική αδράνεια και περισσότερο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό όπου υπάγεται και η Γ’ Εθνική;

“Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε όλοι μας. Ο αθλητισμός, για τους πιο πολλούς αθλητές είναι τρόπος ζωής και είναι άσχημο να χάνουμε παραγωγικά χρόνια. Επίσης από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα και όχι μόνο από το ποδόσφαιρο, υπάρχουν άτομα τα οποία βγάζουν το εισόδημα τους. Προπονητές, αθλητές, άτομα που εργάζονται γύρω από τις ομάδες ή τους συλλόγους και για όλους αυτούς δεν υπάρχει κανένα επίδομα αυτή τη στιγμή. Μιλώντας για το ποδόσφαιρο βέβαια, εκτός της superleague , από τις χαμηλότερες κατηγορίες παίχτηκε ποδόσφαιρο, έστω και αυτές οι 4-5 αγωνιστικές , μόνο στη Γ εθνική και στα τοπικά. Κάτι που σημαίνει πως για την αδράνεια που υπάρχει, δυστυχώς δεν ευθύνεται μόνο η πανδημία και οι αποφάσεις της πολιτείας.”

Καραγιαννίδης: «Στο τέλος θα βγούμε νικητές» (vid) - snews

Τι θα έλεγες στους ιθύνοντες του αθλητισμού και σε όσους διαχειρίζονται αυτή την υγειονομική κρίση;

“Σίγουρα αυτό που συμβαίνει είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας και πιστεύω πως δεν είναι ο πλέον κατάλληλος καιρός για “υποδείξεις”. Αυτό που θα τους έλεγα όμως είναι, ότι κάθε απόφαση που παίρνεται γύρω από τον αθλητισμό θα πρέπει να λαμβάνεται με απόλυτη σοβαρότητα, καθώς είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας, για τους λόγους που προανέφερα , όπως γιατί συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό σωματικά και ψυχικά στην καλή λειτουργία του ανθρώπου, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο αυτούς τους καιρούς.”

η αλληλεγγύη που έχω δεχτεί στο παρελθόν με βοήθησαν πολύ να συνεχίσω. προσπαθώ να χαίρομαι και να δίνω το 100% την κάθε μέρα που βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο

Ανήκεις σε μια κατηγορία αθλητών με “Α” κεφαλαίο, εντός και εκτός γηπέδων, που εκτός από καλός παίκτης, διδάσκεις αθλητικό ήθος, δεν το βάζεις κάτω παρά τα όποια προβλήματα υγείας έχεις αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Από που αντλείς τόση δύναμη, πώς είσαι αυτόν τον καιρό και αν έχεις επανέλθει πλήρως; Συνεχίζεις την ατομική σου προπόνηση;

“Αρχικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Λόγια όπως αυτά και η αλληλεγγύη που έχω δεχτεί στο παρελθόν με βοήθησαν πολύ να συνεχίσω. Η αλήθεια είναι πως η στήριξη που είχα από την οικογένεια μου, όπως και από άλλους πολλούς ανθρώπους που έχω αναφέρει στο παρελθόν με βοήθησαν να πατήσω στα πόδια μου. Όλα αυτά που πέρασα μέχρι σήμερα, με βοήθησαν να καταλάβω ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα στη ζωή μας. Εφόσον η συζήτηση μας είναι πάνω στον ποδόσφαιρο, πλέον προσπαθώ να χαίρομαι και να δίνω το 100% την κάθε μέρα που βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο, είτε αυτό λέγεται προπόνηση, είτε αγώνας, είτε είναι στιγμές με τους συμπαίκτες μου. Είμαι καλά, έχω επανέλθει πλήρως και προπονούμαι καθημερινά, από την προηγούμενη καραντίνα μέχρι και σήμερα.”

Τέλης Καραγιαννίδης: Η καρδιά του πολεμιστή

Τον Καραισκάκη Άρτας τον ένιωθα σα δεύτερο σπίτι μου. Ήταν δύσκολη η μετάβαση στην Αναγέννηση. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να μπω στο κλίμα της ομάδας.

Πως είναι η μετάβαση από τον Καραισκάκη Άρτας στην Αναγέννηση Άρτας;

“Την ομάδα της Π.Α.Ε Καραϊσκάκης την ένιωθα σαν το δεύτερο μου σπίτι, είναι η αλήθεια καθώς ήμουνα εκεί για 4 χρόνια. Επίσης στην περσινή σεζόν έτυχε πραγματικά το επίπεδο των χαρακτήρων, όπως και της ποδοσφαιρικής ποιότητας που υπήρχε να είναι πάρα πολύ υψηλά. Όπως είναι λογικό λοιπόν, για εμένα θα ήταν πολύ δύσκολη η μετάβαση, όπου και αν πήγαινα, κυρίως για τον πρώτο λόγο. Όμως στην ομάδα της Αναγέννησης βρήκα πρώην συμπαίκτες και αξιόλογα άτομα που με βοήθησαν να μπω στο κλίμα της ομάδας.”

Τέλης Καραγιαννίδης: Η καρδιά του πολεμιστή

Η Αναγέννηση αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά με το διπλό στα Ιωάννινα με την Θύελλα Κατσικάς, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη γιατί γεύτηκε δύο ήττες από ΟΦΑΜ και ΠΑΣ Πρέβεζα. Τι πρέπει να διορθωθεί και ποιοι οι στόχοι της ομάδας (όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα) ;

“Είναι αλήθεια πως από τα φιλικά ακόμα, η ομάδα ενώ έχει υψηλές δυνατότητες και ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίζουν σε πιο υψηλό επίπεδο, δεν υπήρχε καμία σταθερότητα στην απόδοση μας. Ξεκινήσαμε φέτος με μια πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη περασμένη σεζόν, που η ομάδα βγήκε δεύτερη, ότι όλοι μας αντιμετωπίζουν σαν φαβορί. Αυτό σημαίνει πως κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός. Θεωρώ πως πλέον ξέρουμε τι μας περιμένει και έχουμε αρκετό χρόνο να κάνουμε όλοι μας ένα “restart” ώστε όταν επιστρέψουμε με το καλό, να παρουσιάσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, που θα μας επιτρέψει να παλέψουμε για κάτι καλύτερο.”

Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι.

“Προσπαθώ να είναι βραχυπρόθεσμοι, ειδικά αυτή την περίοδο, οπότε οι στόχοι μου είναι να κρατηθώ σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική σωματική κατάσταση , όπως και να μελετάω συνεχώς βιβλία πάνω στην προπονητική του ποδοσφαίρου, κάτι που μου αρέσει και έχω αρχίσει ήδη να ασχολούμαι, σε επίπεδο ακαδημιών.”

Τέλης Καραγιαννίδης – «Δεν μου έγινε ποτέ πρόταση από τον ΠΑΣ» - Αθλητική  Ενημέρωση Λευκάδα Πρέβεζα
Τέλης Καραγιαννίδης - «Δεν μου έγινε ποτέ πρόταση από τον ΠΑΣ» -  Ηπειρωτικός Αγών

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα