Καπράλος: «Ακόμη και όταν ο κόσμος είναι διχασμένος, ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει»

0
179

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ο.Ε.

Υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Καπράλου διεξήχθη η Γενική Συνέλευση των ΕθνικώνΟλυμπιακών Επιτροπών, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου στα Σκόπια, με τη συμμετοχή όλωντων Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης.Ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση του Σπύρου Καπράλου ως Προέδρου των ΕυρωπαϊκώνΟλυμπιακών Επιτροπών, ένα χρόνο μετά την εκλογή του στο αξίωμα, με τον ίδιο ναεκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για το ρόλο τουςστην υποστήριξη της Ουκρανικής Ολυμπιακής Κοινότητας.

Επίσης τόνισε: «Είναι ιδιαίτερητιμή που βρίσκομαι εδώ στα Σκόπια και απευθύνομαι στη Γενική Συνέλευση των ΕΟΕ ως
Πρόεδρος για πρώτη φορά. Ήταν μια χρονιά με πολλές δράσεις. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές,αλλά και πολλές άλλες για να γιορτάσουμε και να είμαστε περήφανοι.

Πιστεύω ακράδανταότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για ειρήνη και ελπίζουμε να δούμε την επιστροφή όλωντων αθλητών στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου το μήνυμα της ειρήνης και της ενότηταςείναι ιδιαίτερα δυνατό.»


Στην ομιλία του στο κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Καπράλος είπε: «Πρέπει νασυνεχίσουμε αυτό που συζητήσαμε εδώ και να συνεχίσουμε να προάγουμε τη χρήση τουαθλητισμού ως μέσου για την ειρήνη και την αποφυγή διακρίσεων. Ακόμη και όταν οκόσμος είναι διχασμένος, ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει.

Οι ΕΟΕ θα συνεχίσουν νακαθοδηγούνται από τις Ολυμπιακές αρχές και αξίες και προσβλέπουμε στην επιστροφήόλων των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, κάτι πουδυστυχώς δεν συμβαίνει ακόμη.»


Το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σεργκέι Μπούμπκαέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα προς τις Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης τονίζοντας:«Ευχαριστώ τις ΕΟΕ της Ευρώπης για την πολύ ισχυρή υποστήριξη που έδειξαν στους
αθλητές μας και στην Ουκρανική Ολυμπιακή Κοινότητα».


Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπώνπαρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Τέλος, κ. Καπράλος απένειμε στη Γενική Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης ΕθνικώνΟλυμπιακών Επιτροπών Gunilla Lindberg το Order of Merit που είναι η υψηλότερηαναγνώριση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.