Η ιρανική τηλεόραση έκοψε τα πλάνα γυναίκας βοηθού διαιτητή

0
360

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν οι ιθύνοντες της ιρανικής τηλεόρασης που έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής της Premier League. Όπως αναφέρει ο οργανισμός My Stealthy Freedom, που μάχεται κατά του σεξισμού στην ασιατική χώρα, υπήρξαν πάνω από 100 παρεμβάσεις στη διάρκεια μετάδοσης του αγώνα της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω δύο… ποδιών.

Συγκεκριμένα, με βάση τους ισλαμικούς ηγέτες στη χώρα, απαγορεύεται να εμφανίζονται στην τηλεόραση “γυμνά” γόνατα γυναικών ή μαλλιά χωρίς μαντήλα και στην προκειμένη περίπτωση η Σίαν Μάσεϊ Έλις φορούσε σορτσάκι (όπως κάθε συνάδελφός της) και είχε τα μαλλιά πιασμένα, με συνέπεια να μην είναι επιτρεπτή μια τέτοια εικόνα!

Οι άνθρωποι της ιρανικής τηλεόρασης φρόντισαν να αλλάζουν πλάνα και να δείχνουν τα τοπία γύρω απ’ το γήπεδο ή τις άδειες κερκίδες κάθε φορά που ο τηλεσκηνοθέτης της αγγλικής παραγωγής έδειχνε σε πλάνο την 35χρονη βοηθό διαιτητή ή έστω μια φάση εξελισσόταν με εκείνη στο πλάνο, ακόμα και στο φόντο.

Η ιρανική τηλεόραση έκοψε πάνω από 100 φορές πλάνα γυναίκας βοηθού διαιτητή

Μάλιστα, στο τέλος της συνάντησης ένας από τους σχολιαστές αστειεύτηκε, λέγοντας ότι οι φίλαθλοι απόλαυσαν “το γεωγραφικό θέαμα” που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο οργανισμός My Stealthy Freedom επιβεβαίωσε ότι οι τηλεθεατές στο Ιράν δεν κατάλαβαν ποτέ ότι ο ένας βοηθός διαιτητή στο παιχνίδι ήταν γυναίκα και ότι φορούσε σορτσάκι.

Πηγή: sport24.gr