Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ ζητά από τον Κούγια να πουλήσει την ΠΑΕ

Με επιστολή της η Ερασιτεχνική ΑΕΛ ζητά από τον Αλέξη Κούγια να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ για την πώληση της ΠΑΕ!

Τον προβληματισμό της για την πορεία της ΑΕΛ και τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις εξέφρασε η Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Γι’ αυτό με επιστολή της ζητά να συγκληθεί άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέματα τις απαραίτητες κινήσεις για την παραμονή της ομάδας στη Super League, αλλά και την πώληση της ΠΑΕ σε άλλους ιδιοκτήτες.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι, με την παρούσα επιστολή, βάσει του καταστατικού της ΠΑΕ και τις διατάξεις του αθλητικού νόμου, αιτούμαστε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και τη μεγαλομέτοχο Ι.Κ.Ε. “Ανίκητο Άλογο” όπως συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ Α.Ε.Λ.
Απευθυνόμαστε δημόσια σε εσάς, διότι αφενός η τρέχουσα οικονομική και διοικητική κατάσταση της ΠΑΕ μας προβληματίζει αναφορικά με το μέλλον της, αφετέρου αφουγκραζόμενοι την ανησυχία του φίλαθλου κοινού σχετικά με την αγωνιστική θέση της οφείλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους.

Αναλυτικά:

– Η πάγια οικονομική θέση της ΠΑΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στους πρόσφατους ισολογισμούς, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες συνθήκες, καθώς και τις υποχρεώσεις προς Δημόσιο και τρίτους, μας κάνει επιφυλακτικούς για το μέλλον της, κάτι που θα σας έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη από μέρους μας.
– Η πρόσφατη παραίτηση του μέχρι πρότινος Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ και της ΙΚΕ, κ. Μάρκου, δημιουργεί, εκτός από απορίες, κενό προς αναπλήρωση, ειδικά για μια τόσο σημαντική θέση.
– Η κακή βαθμολογική θέση της ομάδας και κυρίως η κάκιστη αγωνιστική της εικόνα γεννά ανασφάλεια για την πορεία της στο τρέχον πρωτάθλημα.

Είναι διαχρονική μας πεποίθηση πως η θέση της Α.Ε.Λ. είναι στην Α΄ Εθνική και δη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τόσο το πρόσφατο όσο και το μακρινό παρελθόν μας έχουν διδάξει με τον πιο σκληρό τρόπο πως ενδεχόμενος υποβιβασμός συνοδεύεται με γιγάντωση οικονομικών προβλημάτων, συσσώρευση χρεών και εντέλει ακραία υποβάθμιση της ομάδας. Αποτελεί καθήκον μας ως ιδρυτές της ΠΑΕ να προειδοποιούμε, να ελέγχουμε και να προστατεύουμε από τέτοιους κινδύνους, ακριβώς όπως το ορίζει και ο Νόμος.

Παράλληλα, έχουμε εκφράσει αρκετές φορές την άποψή μας πως η νυν μεγαλομέτοχος εταιρεία και οι πρακτικές διοίκησής της μας βρίσκουν αντίθετους σε θέματα αρχών, προόδου και ανάπτυξης του οργανισμού Α.Ε.Λ.

Για τους λόγους αυτούς, είναι πεποίθησή μας πως το Δ.Σ. και ο κ. Κούγιας οφείλουν να επικεντρωθούν στο έπακρο αποκλειστικά σε δύο στόχους:

α) Την παραμονή της Α.Ε.Λ. στην κατηγορία (αυτό σίγουρα δεν θα επιτευχθεί με δανεικούς που θα διεκπεραιώνουν το έργο τους, ούτε ΜΟΝΟ με τους φιλότιμους πλην άπειρους φερέλπιδες νεαρούς).
β) Την πώληση της εταιρείας το αργότερο με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη το αίτημα μας και να προσκαλέσετε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων το συντομότερο δυνατόν (έστω και με εννέα άτομα παρόντες, τηρώντας τα μέτρα της κυβέρνησης) για να συζητηθούν εκτενώς τα ανωτέρω για το καλό της αγαπημένης μας Α.Ε.Λ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ».

Δείτε την επιστολή:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα