Η επιστολή της ΕΠΟ στον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου για συμμετοχή στη Super League 2

0
309

Τέσσερις κενές θέσεις έχουν προκύψει στη Super League 2 και γίνονται προσπάθειες για να καλυφθούν. Συγκεκριμένα, οι Ορφέας Ξάνθης και Σαντορίνη δεν δήλωσαν συμμετοχή, ενώ οι Παναχαϊκή και Ιάλυσος δεν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Όπως ορίζει ο ΚΑΠ, προτεραιότητα έχουν οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση των δύο ομίλων των μπαράζ Γ’ Εθνικής. Η ΕΠΟ λοιπόν απέστειλε την Παρασκευή 13/8 επιστολή σε Αχέροντα Καναλακίου, Πανιώνιο, Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Ζάκυνθο, με την οποία τους ζητά να δηλώσουν εάν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Super League 2 της νέας περιόδου.

Στις τέσσερις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής έχει δοθεί περιθώριο έως την Τετάρτη 18/8 στις 16:00 να απαντήσουν.

Οι άμεσες υποχρεώσεις

Εάν οι τέσσερις ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, τότε θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα το παράβολο συμμετοχής ύψους 7.500 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα κληθούν να καταβάλουν την εγγυητική επιστολή των 150.000 ευρώ.

Για το μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 350.000 ευρώ, ενδεχομένως να τους δοθεί μια παράταση για να το καλύψουν, καθώς θα πρέπει να συστήσουν ΠΑΕ.

Το ενδεχόμενο αρνητικής απάντησης

Εάν κάποια από τις τέσσερις ομάδες δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε η ΕΠΟ και η Super League 2 θα προχωρήσουν στο… plan B, όπως αυτό προβλέπεται από τον ΚΑΠ. Ανάλογα με τις θέσεις που θα παραμείνουν κενές, θα απευθύνουν το ερώτημα για συμμετοχή στη SL2 στις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Football League, δηλαδή σε Αστέρα Βλαχιώτη, Απόλλωνα Πόντου, Ασπρόπυργο και ΑΕΠ Κοζάνης.

Δείτε την επιστολή της ΕΠΟ προς τις ομάδες της Γ’ Εθνικής:

Πηγή onsports.gr