Γ’ Εθνική: Η ΚΥΑ δίνει σέντρα 4/4 αλλά η ΕΠΟ… καθυστερεί

0
244

Τα δεδομένα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Το «πράσινο» φως έχουν δώσει λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής, έχοντας ορίσει ως ημερομηνία για τη σέντρα την 4η Απριλίου, όπως αναφέρεται και στη σχετική ΚΥΑ. Ωστόσο, ίσως η επιστροφή στη δράση να καθυστερήσει κι άλλο.

Ο βασικός λόγος που μπορεί να προκαλέσει νέα αναβολή της σέντρας είναι η ΕΠΟ. Το Σάββατο (27/3) διεξήχθησαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία, με τον Θοδωρή Ζαγοράκης να είναι ο νέος πρόεδρος και έντεκα παράγοντες ΕΠΣ να παίρνουν θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Η ΕΠΟ καλείται άμεσα να καταλήξει στο νέο οργανόγραμμα λειτουργίας της, καθώς πλέον έχουν πάψει οι προηγούμενες επιτροπές και υποεπιτροπές. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο θα περάσουν λίγες μέρες, ωστόσο η Γ’ Εθνική δεν έχει… χρόνο.

Για να μπορέσει να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική στις 4/4, θα πρέπει να έχει οριστεί αρμόδια επιτροπή, να συνεδριάσει να αποφασίσει τις αλλαγές στην προκήρυξη, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν έως την Τρίτη (30/3), προκειμένου να οριστούν οι αγώνες και οι διαιτησίες για το Σαββατοκύριακο.

Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, μιας και πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για το νέο οργανόγραμμα τη Δευτέρα και δύσκολα θα έχουν ολοκληρωθεί σε μια μέρα.

Η εισήγηση της απερχόμενης Επιτροπής Διοργανώσεων για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής αφορούσε τη συνέχιση του πρωταθλήματος από εκεί που σταμάτησε το φθινόπωρο και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια οι πρωταθλητές των 10 ομίλων θα χωριστούν σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων και θα δώσουν μονά παιχνίδια, προκειμένου να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα προβιβαστούν στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η πρόταση αυτή δύσκολα θα αλλάξει, αλλά θα πρέπει η νέα αρμόδια επιτροπή να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές στην προκήρυξη και να υπάρξει έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Τέλος, αυτό που περιμένουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και το θεωρούν προαπαιτούμενο για την επιστροφή στη δράση, είναι μια απόφαση για το ποιος θα αναλάβει το κόστος των τεστ κορονοϊού, στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται οι παίκτες σε εβδομαδιαία βάση.