Γ’ Εθνική: Η δήλωση συμμετοχής και η σέντρα

0
259

Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και πλέον η κατηγορία κινείται σε πλάνο τριετίας, με στόχο τη μείωση των ομάδων και τη δημιουργία ενός δυνατού, εθνικού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Η προκήρυξη προβλέπει ότι από τη σεζόν 2022-23, η διεξαγωγή της Γ’ Εθνικής θα γίνεται σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων, δηλαδή θα συμμετέχουν 72 ομάδες.

Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 19/9, ενώ η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχών στο πρωτάθλημα εκπνέει στις 31/7. Φέτος πάντως αναμένεται να συμμετέχουν περί τις 86 ομάδες, εκτός αν υπάρξουν κι άλλες συμμετοχές από ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή στις επαγγελματικές κατηγορίες, που θα χωριστούν σε 7 ομίλους, με τον κρητικό να διατηρείται φέτος για τελευταία φορά.

Παράλληλα, καταργείται η υποχρέωση των ομάδων για συμμετοχή μικρών στην ενδεκάδα, αλλά θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή πέντε νεαρών παικτών στην εικοσάδα, ενώ θα υπάρχει όπως και φέτος περιορισμός στους άνω των 33 ετών, καθώς θα επιτρέπονται πέντε.

Τέλος, θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν οι 5 αλλαγές για κάθε ομάδα στο παιχνίδι, σε τρεις διακοπές.

Για να επιτευχθεί η μείωση των ομάδων στη Γ’ Εθνική, αυτό σημαίνει ότι δεν θα προβιβάζονται όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ

Από τις 56 ομάδες (53 πρωταθλήτριες + 3 δευτεραθλήτριες των ιδρυτριών Ενώσεων), θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική μόνο 24. Όπως προβλέπεται στην προκήρυξη, θα διεξαχθούν μπαράζ μετά το τέλος των τοπικών πρωταθλημάτων, όπου ο 56 ομάδες θα χωρίζονται σε 8 ομίλους των 7 ομάδων και θα παίρνουν το εισιτήριο οι 3 πρώτες από κάθε όμιλο.

Η προκήρυξη αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η φετινή σεζόν, μιας και οι αγώνες μπαράζ Γ’ Εθνικής τελειώνουν την Κυριακή (11/7).

Πηγή: onsports.gr