Έρχονται οι μάσκες για τα σχολεία της Ηπείρου – Σοβαρό θέμα η διανομή τους

Το απόγευμα της Παρασκευής το φορτίο με τις μάσκες θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Ήπειρο όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ

Με βάση τις πληροφορίες αυτές  το Σαββατοκύριακο θα χρειαστεί ένας πραγματικός αγώνας δρόμου από τους Δήμους, που είναι οι παραλήπτες αλλά και από τους ανθρώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να φτάσει ο ανάλογος αριθμός σε όλα τα σχολεία και να διανεμηθούν τη Δευτέρα στους μαθητές.

Οι Δήμοι το πιθανότερο είναι ότι θα παραλάβουν τις μάσκες το Σάββατο και στη συνέχεια πρέπει να έχουν έτοιμο τον απαραίτητο μηχανισμό ώστε να εφοδιάσουν τα σχολεία.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, υποχρέωση που ανέλαβε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών,  προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/09.

Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο  προς έγκριση στο Ελεγκτικό  Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων.

Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής.

Είναι δεδομένο πως το Σαββατοκύριακο οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα