ΕΠΟ: Πρόταση του Δημητρίου για υποχρεωτική συμμετοχή 4 Ελλήνων στην ενδεκάδα των ομάδων της SL1

0
173

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, πρότεινε υποχρεωτική παρουσία 4 Ελλήνων στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1.

Τη δική του πρόταση έκανε ο Παναγιώτης Δημητρίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ πρότεινε την υποχρεωτική συμμετοχή 4 Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1 και αντίστοιχα παρουσία 7 Ελλήνων στους συλλόγους της Super League 2.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ομάδων δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση κι αφού πρώτα μελετήσουν την πρόταση, όμως άπαντες εξέφρασαν επιφυλάξεις στην επιβολή ανάλογων περιορισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προβλέπεται από το νέο Καταστατικό, πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

Προηγουμένως, η Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας γνωμοδότησε ότι η Ε.Ε.Π. έχει καθ’ όλα νόμιμη συγκρότηση, απαντώντας έτσι στο σχετικό ερώτημα που της είχε τεθεί.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Δημητρίου, έθεσε ενώπιον της Επιτροπής την πρότασή του, για υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων (4) Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1 και επτά (7) Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 2.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (κ. Λίνα Σουλούκου), της ΑΕΚ (κ. Γιώργος Κοσμάς) και του ΠΑΟΚ (κ. Μάκης Γκαγκάτσης) δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση και αφού μελετήσουν την πρόταση, ωστόσο άπαντες εξέφρασαν επιφυλάξεις στην επιβολή ανάλογων περιορισμών λόγω της υφιστάμενης ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας. Υπογράμμισαν δε, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει πρώτιστα να ρίξει το βάρος στην δημιουργία υποδομών ώστε να αναδειχθούν και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, σημείωσε ότι βάσει του αθλητικού νόμου, στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ισχύουν ήδη σχετικοί περιορισμοί (επτά Έλληνες στην εικοσάδα).

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π.Π. κ. Γιώργος Μπαντής επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από την όποια απόφαση παρθεί μελλοντικά, οι ομάδες πρέπει να δώσουν έμφαση και βαρύτητα στις ακαδημίες τους.

Η Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο. τέλος, δεσμεύτηκε να γνωμοδοτήσει εάν μια τέτοια διευθέτηση που αφορά στον περιορισμό της απασχόλησης Ευρωπαίων πολιτών, είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, έθεσε προς συζήτηση τα ζητήματα του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας που έχουν δικαίωμα ανόδου στην Super League 1, το αν υφίσταται η δυνατότητα ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος και την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας μέσω του προγράμματος Solidarity της UEFA».

Πηγή: sport-fm.gr