ΕΠΟ: Πέντε καταψήφισαν τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό στη ΓΣ

0
296

Ο Ολυμπιακός και τέσσερις Ενώσεις καταψήφισαν τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό της ΕΠΟ, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠΣ-μελών της ΕΠΟ ενέκριναν τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό της Ομοσπονδίας στην τακτική Γενική Συνέλευση. Μόλις τέσσερις ΕΠΣ και ο Ολυμπιακός καταψήφισαν, δείχνοντας πόσο έχουν περιοριστεί οι δυνάμεις του.

Συγκεκριμένα, τον διοικητικό απολογισμό της ομοσπονδίας για το τελευταίο έτος καταψήφισαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, και οι ΕΠΣ Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνου και Χανίων.

Παράλληλα, ηχηρό «ναι» στα πεπραγμένα της ΕΠΟ για το τελευταίο έτος, είπαν 54 μέλη της Γ.Σ. (ΠΑΕ και Ενώσεις), λευκό ψήφισε η Λακωνία και «παρών» η Ηλεία.

Αναφορικά με τον οικονομικό απολογισμό της ομοσπονδίας, υπερψηφίστηκε από 54 Ενώσεις και ΠΑΕ, καταψηφίστηκε από 6, ενώ υπήρξε και 1 αποχή.

Τέλος, ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, υπερψηφίστηκε από 53 μέλη της Γ.Σ., καταψηφίστηκε από 5, ενώ υπήρξε και 1 αποχή.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΓΣ:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, στην οποία ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Υπερψηφίστηκαν τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου από 1/6/2020 έως 31/5/2021 με 54 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 1 παρών.

Υπερψηφίστηκε ο ενοποιημένος και αναθεωρημένος ισολογισμός και η κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης, καθώς και η ετήσια έκθεση των ελεγκτών της περιόδου από 1/1/2020 έως 31/12/2020 με 54 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 παρών.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2022 με 53 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 1 παρών.

Αναγνωρίστηκε ως μέλος της ΕΠΟ η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου με ψήφους 58 υπέρ και 1 κατά.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρακολούθησαν εκπρόσωποι της UEFA και της FIFA και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Λούκα Νικόλα, επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της UEFA.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ενώπιον των εκπροσώπων των Ενώσεων και των συλλόγων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.