ΕΠΟ: «Ναι» στις Β’ ομάδες – Κόντρα λιγκών στο πόσοι θα ανέβουν και παρέμβαση Ζαγοράκη!

0
238

Θετική είναι η ΕΠΟ στη δημιουργία Β’ ομάδων των ΠΑΕ της Super League και στην τοποθέτησή τους στο πρωτάθλημα της Super League 2, όπως προέκυψε από την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας την Τρίτη (15/6).

Όμως η συνέχεια ήταν η απολύτως αναμενόμενη: Δεν υπήρχε περίπτωση η Super League 2 που υποτίθεται πως του χρόνου θα αριθμεί 36 ομάδες, να δεχτεί να ανεβαίνει στην Super League 1 μόνο μία ομάδα και άλλη μία να δίνει μπαράζ!

Τι ζητάει λοιπόν η δεύτερη κατηγορία, ώστε να δεχτεί τις Β’ ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημά της;

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ζητάει να ανεβαίνουν δύο ομάδες απ’ ευθείας, αλλά και μία τρίτη να δίνει αγώνα μπαράζ!

Η Super League 2 ζητάει ακόμα:

– Οι Β’ ομάδες να μη μετέχουν στα πλέι οφ (θα μετέχουν στα πλέι άουτ), να μην μπορούν να συμμετέχουν στο εκάστοτε πρωτάθλημα πλέον των τεσσάρων, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου στα ΔΣ, να μη μετέχουν στα έσοδα και να έχουν στο φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστές ηλικίας έως 23 ετών και μόνο τρεις πέραν αυτής της ηλικίας.

– Η SL1 να βοηθήσει για την εξεύρεση τριετούς τηλεοπτικού συμβολαίου.

– Να επιτρέπεται ο δανεισμός ποδοσφαιριστών από ομάδες της SL1 σε αυτές της SL2.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η Super League 1 δεν θα συναινέσει εύκολα στα αιτήματα της δεύτερη κατηγορίας.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την παρέμβαση του Θοδωρή Ζαγοράκη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να ζητάει από τις δύο επαγγελματικές λίγκες να κάτσουν τραπέζι άμεσα, ώστε να βρουν λύση και το θέμα να λήξει.