Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Χωρίς κόσμο τα γήπεδα, μάσκες παντού και ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων!

0
244

Η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση είναι να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα, πριν τα Χριστούγεννα! Από 3 Ιανουαρίου η εισήγηση για γήπεδα χωρίς κόσμο!

Αυστηρά μέτρα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων και την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμοστούν, μάλιστα, άμεσα, πριν από τα Χριστούγεννα!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται «λουκέτο» στα γήπεδα, να διεξάγονται, δηλαδή, χωρίς κόσμο τα ματς και όχι απλά να περιοριστεί η πληρότητα, καθώς θεωρούν πως, ούτως ή άλλως, ο κόσμος συνωστίζεται και ελάχιστοι φορούν μάσκες.

Αναλυτικά, τα νέα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή προβλέπουν τα εξής:

– Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)
– Αγώνες χωρίς παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα 
– Υποχρεωτικά τεστ (rapid ή PCR) σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και αν δεν έχει συνωστισμό
– Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 
– Περαιτέρω, την άλλη εβδομάδα η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει για μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Μεταξύ αυτών, που τέθηκαν στο τραπέζι, ήταν περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδασηπεριορισμοί ατόμων ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους και επέκταση τηλεργασίας

Πηγή:sport-fm.gr