Εγκρίθηκε η συμμετοχή τεσσάρων Β’ ομάδων στην Super League 2

0
232

Οριστικά τέσσερις (4) θα είναι οι ομάδες Β’ που θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2. Πρόκειται για τις ομάδες Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Μέχρι και την Πέμπτη, πάντως, υπήρχε διαφωνία μεταξύ των δύο επαγγελματικών λιγκών, καθώς η Super League ήθελε να «βάλει» έξι (6) ομάδες Β’ στην Super League 2, στην περίπτωση που δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός των 36 συνολικά ομάδων που προβλέπεται να έχει η κατηγορία. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία ήθελε να είναι τέσσερις (4) οι ομάδες Β’, ακόμα και αν δεν συμπλήρωναν 36. Έτσι και έγινε…

Αποφασίστηκε επίσης, οι ομάδες Β’ να έχουν υποχρεωτικά 5 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Και αυτό θα ισχύει μόνο για εκείνες και όχι για τις υπόλοιπές ομάδες της κατηγορίας.

Ταυτόχρονα, οι ομάδες Β’ δεν θα παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα συμβούλια της Super League 2 μόνο για αγωνιστικά θέματα, ενώ θα παίρνουν κανονικά μερίδιο από τα έσοδα της λίγκας.

Κατά τ’ άλλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Η ανακοίνωση ΕΠΟ:

“Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9).”