Διαγόρας: Λέει «όχι» στις Β’ ομάδες της Super League

0
361

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαγόρας εκφράζει την αντίθεσή της στη συμμετοχή των Β’ ομάδων της Super League στο πρωτάθλημα.

Οι Ροδίτες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει αλλοίωση στη λειτουργία και τη δομή του πρωταθλήματος. Αναλυτικά:

«Η Π.Α.Ε. Γ.Σ. Διαγόρας 1905 σχετικά με την πρόταση συμμετοχής β’ ομάδων της Super League 1 στη Super League 2, δηλώνει την αντίθεση της, καθώς είναι βέβαιη η αλλοίωση της λειτουργίας και δομής της σημερινής Super League 2 για τις υπόλοιπες ΠΑΕ, που συμμετέχουμε και αγωνιζόμαστε σε αυτήν με πολύ κόπο και πολλές θυσίες.

Αναγνωρίζουμε κι επιβραβεύουμε την φιλοσοφία της πρότασης, καθώς μέσα από τις Β’ oμάδες θα αναδειχθούν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, που θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις απαιτούμενες εμπειρίες και που την κατάλληλη στιγμή θα ενταχθούν στις πρώτες τους ομάδες. Είναι κάτι που εφαρμόζεται και αποδίδει σε μεγάλες ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκές χώρες.

Προτείνουμε οι Β’ ομάδες να ξεκινούν την συμμετοχή τους από τα χαμηλότερα πρωταθλήματα και αν το αξίζουν, να κερδίζουν την άνοδό τους. Θα είναι πιο δίκαιο και ίσως πιο ουσιαστικό, στην γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Διαγόρας είναι η πρώτη ΠΑΕ που καταθέτει την αντίθεσή της στο αρχικό σχέδιο για τις Β’ ομάδες και κάνει την πρότασή της, θεωρώντας δεδομένο ότι το ίδιο θα κάνουν και άλλες ΠΑΕ της Super League 2».