Χριστοβασίλης: «Πρωταρχικός στόχος του ΠΑΣ η γρήγορη σωτηρία»

0
481

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης μίλησε για την σπουδαία μεταγραφή του Κόντε, για τον λόγο που αποχώρησε ο Αργύρης Γιαννίκης, αποκάλυψε πως οι μεταγραφές τελείωσαν, ενώ αναφέρθηκε και στα γηπεδικά.

Μεγάλη συνέντευξη ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν έδωσε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιώργο Χριστοβασίλη να αποκαλύπτει πως μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν αρχίσει οι εργασίες για το διπλό γήπεδο στο Πανηπειρωτικό, ενώ στάθηκε και στην μεταγραφή του Κόντε τονίζοντας πως ο ΠΑΣ έκανε υπέρβαση.

Παράλληλα, τόνισε πως οι μεταγραφές μάλλον τελείωσαν, αναφέρθηκε στον λόγο αποχώρησης του Αργύρη Γιαννίκη, για τις προσφυγές και τα οικονομικά του συλλόγου, αλλά και τον στόχο της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς.

«Ο λόγος της συνάντησής μας είναι να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις εν όψει της νέας σεζόν που ξεκινάει σε 2 εβδομάδες. Δεν είναι βέβαια ακόμα σίγουρο ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και στις 21 του μηνός θα ξεκινήσουμε.

Για φέτος αρχικά είχαμε την απώλεια του προπονητή και κάποιων βασικών παικτών, φτάσαμε όμως σήμερα να έχουμε αναπληρώσει τις απώλειες αυτές. Πιστεύουμε ως διοίκηση ότι είμαστε σε καλύτερη πλέον δυναμική απ’ ό,τι πέρυσι. Το θέμα είναι τώρα οι πρεοπονητές να συναρμολογήσουν το καινούργιο παζλ που δημιουργήθηκε.

Παράλληλα έγιναν και πολλές δουλειές εξωαγωνιστικά. Φτιάξαμε πάλι το γήπεδό μας στους “Ζωσιμάδες” που το είχαμε ξαναφτιάξει πριν 3 χρόνια. Προστέθηκαν μηχανήματα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργικότητα του αγωνιστικού χώρου και πολύ σύντομα –στο τέλος του μήνα- θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Πανηπειρωτικό, ώστε να έχουμε και κάποιους χώρους για προπόνηση πολύ καλύτερους απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Σ’ αυτό βοήθησε πάρα πολύ και το Κράτος με τη βοήθεια που έδωσε σε όλες τις ομάδες από τα ποσοστά του στοιχήματος. Επί 25 χρόνια τα ζητούσαν οι ομάδες. Υποχρεωτικά ένα μεγάλο κομμάτι απ’ αυτά τα χρήματα πρέπει να διανέμονται σε διάφορες δραστηριότητες για γήπεδα, υποδομές κτλ. Μας βοηθάει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο πιστεύω θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά», ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Χριστοβασίλη και στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις.

Για το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τι έργα θα γίνουν στο Πανηπειρωτικό: «Μας έχει παραχωρήσει έναν χώρο το ΠΕΑΚΙ για την ομάδα. Είναι το γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στην Εθνική οδό το οποίο θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που στην ουσία θα είναι δύο γήπεδα με άλλον προσανατολισμό. Σε 1 με 1,5 μήνα απ’ όταν ξεκινήσει θα είναι έτοιμο προς χρήση».

Για το μπάτζετ και αν είναι μεγαλύτερο από το φετινό: «Οπωσδήποτε είναι μεγαλύτερο. Η προσθήκη του Πέδρο Κόντε να ξέρετε ότι δεν είναι και μικρό. Είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στην ομάδα».

Για το αν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές με τον Κόντε: «Νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές προς το παρόν. Εδώ είμαστε να δούμε αν τα Χριστούγεννα θα χρειαστεί κάποια προσθήκη, γιατί φύγανε 4 παίκτες βασικοί και έχουν έρθει 6-7 που μπορούν να τους αναπληρώσουν. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν έχουν την ικανότητα να παίζουν σε 2-3 θέσεις, οπότε είναι σαν να ήρθαν πολλαπλάσιοι απ’ αυτούς που έφυγαν».

Για τους λόγους αποχώρησης του Αργύρη Γιαννίκη: «Η έλευση του κ. Γιαννίκη πριν 2 χρόνια ήταν επιτυχής. Δύσκολα πέφτω έξω στις επιλογές μου αυτές. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα, λόγω της οικογένειάς του που ήταν μακριά, γιατί είχε και δύο μικρά παιδιά. Ο κόουτς ήθελε να φύγει και πολύ νωρίτερα, αλλά εμείς δεν δεχτήκαμε την παραίτησή του. Δεν υπήρχαν θέματα αγωνιστικά, απλά του δημιουργούσαν πρόβλημα τα απανωτά ταξίδια που έκανε και ως διοίκηση τα είχαμε αποδεχτεί.

Ο προπονητής έφυγε γνωρίζοντας ότι δεν έχει κάποια ομάδα και προσωπικά μου είχε πει ότι δεν είχε σκοπό να μείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον αυτόν τον καιρό. Αποδεκτό ήταν ό,τι έγινε. Εμείς κοιτάξαμε να βρούμε έναν αντίστοιχης φιλοσοφίας προπονητή, παρόμοιας σχολής με τον Αργύρη και καταφέραμε να φέρουμε τον κ. Μεταξά. Από εκεί και πέρα ο κ. Γιαννίκης δεν βρήκε κάτι στη Γερμανία ακόμα, αλλά ήταν επιθυμία του να επιστρέψει. Ήταν 2 χρόνια μακριά από το σπίτι του και ήθελε τη στιγμή αυτή να επιστρέψει. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά ως τώρα γι’ αυτόν και τυχαίνει να είναι άνεργος».

Για τους στόχους που έχει θέσει σε τεχνικό επιτελείο και παίκτες: «Ο στόχος είναι πάντα να παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και να σώζεται νωρίς, ώστε να απελευθερώνεται και να κοιτάζει να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί. Άρα πρωταρχικός στόχος η γρήγορη σωτηρία, αν είναι δυνατόν ως τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα αυτό που έρχεται. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, αλλά το γήπεδο θα δείξει ποια ομάδα έχει κάνει τις καλύτερες κινήσεις».

Για τα οικονομικά της ομάδας και τι γίνεται με τις προσφυγές: «Υπήρχε ένα χρονικό διάστημα που όλες οι εταιρείες είχαν μία αποχή στις πληρωμές τους λόγω πανδημίας. Η ομάδα εδώ και ένα μήνα πληρώνει ξανά τις υποχρεώσεις της κανονικά. Το χρέος είναι αρκετά κάτω από τα 2 εκ. πλέον. Οι ποδοσφαιριστές κάποτε ήταν μήνες απλήρωτοι, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πληρωμένοι και για τον Ιούλιο, όπως και το προσωπικό. Όσον αφορά κάποιες προσφυγές που έγιναν, δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές όταν φεύγουν από μία ομάδα αλλάζουν χαρακτήρα. Πριν 2 χρόνια είχαν αποδεχτεί τη μείωση μισθού διότι έπαιξαν 20 ματς αντί για 32 κι ενώ είχαν υπογράψει για μειώσεις πήγαν να τα ζητήσουν μέσω προσφυγών. Το τι θα γίνει είναι θέμα δικαστηρίων. Αν αποφασιστεί να τους πληρώσουμε θα τους πληρώσουμε. Αλλά είχαν αποδεχτεί τις μειώσεις, είχαν υπογράψει χαρτιά. Όταν κάποιος έπρεπε να πάρει 50.000 ευρώ του γινόταν μία μείωση 10% και έπαιρνε 5.000 ευρώ λιγότερα. Οι ομάδες της Super League 1 είχαν κάνει κι αυτές μειώσεις, παρότι έπαιξαν όλο το πρωτάθλημα. Εμείς που κάναμε 10% μείωση ήταν πολύ μικρή για τον αριθμό παιχνιδιών που χάθηκαν οριστικά».

Για το αν θα αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ ο πρώην διαιτητής κ. Ντόβας: «Είναι προσωπικός φίλος, παλιός διαιτητής κι επειδή έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να ενημερωθούν για πολλά πράγματα που έχουν σχέση με το VAR κτλ θα μας βοηθήσει. Και σήμερα τους έκανε μία ενημέρωση. Θα έχει κάποιο ρόλο ως αναλυτής αγώνων περισσότερο. Θα δούμε».

Για την εξομάλυνση των σχέσεων με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα: «Πάντα είχαμε καλές σχέσεις. Πιστεύανε ότι είχαμε νοικιάσει τον χώρο του Epirus Sport και θεωρούσανε ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Τελικά μας παραχώρησε το ΠΕΑΚΙ το γήπεδο της Λιμνοπούλας για τις προπονήσεις των υποδομών και οι αγώνες θα γίνονται στην ΕΠΣΗΠ που έχει άδεια εγκαταστάσεων. Μέχρι να βγάλει και η Λιμνοπούλα άδειες θα έχουμε ως δεύτερη έδρα το Epirus Sport».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να σπάσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Όχι, καμία από τις ομάδες που έχουν συμβόλαιο δεν μπορούν να το σπάσουν. Η ρήτρα είναι πολύ μεγάλη. Εμείς θα δούμε στην επόμενη χρήση αν θα πάμε σε κεντρική διαχείριση. Οι μεγάλοι πλην ΠΑΟΚ δεν τη θέλουν».

Για τον Κόντε και τη διάρκεια του συμβολαίου του: «Θα είναι 2 χρόνια».

Για το αν τον Μεταξά τον επέλεξε επειδή είχε κάποια κοινά στοιχεία με τον κ. Γιαννίκη: «Θέλαμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Το 60% του ρόστερ παρέμεινε και αυτό που παίζαμε ήταν επιτυχές. Φύγαμε από το αμυντικό παιχνίδι και δείξαμε ότι μπορούσαμε να οδηγήσουμε την μπάλα πιο μπροστά. Έχει περίπου τις ίδιες προδιαγραφές με τον Αργύρη».

Για το αν του έμεινε απωθημένο ένας τελικός κυπέλλου: «Πέρυσι φτάσαμε κοντά. Αν δεν είχαμε και την πανδημία που ενέσκηψε στην ομάδα ίσως να τα πηγαίναμε καλύτερα με τον Ολυμπιακό. Κάπου η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για το ματς αυτό. Θα προσπαθήσουμε στο μέλλον να το ξανακάνουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Το προσωπικό μου παράπονο αυτά τα 13 χρόνια είναι ότι όλοι στην πόλη είναι ΠΑΣ Γιάννινα με τον δικό τους τρόπο. Μετά από 2 χρόνια χωρίς κόσμο θέλω να δω αν θα είναι κοντά στην ομάδα. Είναι καλό να κάνουμε κριτική, αλλά πρέπει να είμαστε στο γήπεδο και όχι απ’ έξω. Άκουσα τον κόσμο, αν και δεν το έκαναν για τον κόσμο, αλλά για την ομάδα και έφερα τον Κόντε. Προσωπικά δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι. Στο τέλος μπορεί να πέσει το βάρος πάνω μου. Θέλω να πιστεύω ότι ο Κόντε και το 50% να προσφέρει σε σχέση με 3 χρόνια πριν θα μας βοηθήσει πολύ. Αλλά χρειαζόμαστε και τον κόσμο. Πρέπει να γεμίσουμε το γήπεδο αν επιτραπεί λόγω πανδημίας».

Για την κίνηση των διαρκείας: «Δεν νομίζω να μπορούμε να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή, γιατί τα νούμερα είναι από χαμηλά ως ανύπαρκτα».