Χουτεσιώτης: «Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε και να μη δοθεί»

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Λευτέρης Χουτεσιώτης, μίλησε στον Over Fm για την επίμαχη φάση του πέναλτι απέναντι στη ΑΕΚ άλλα και την φιλοσοφία που επικρατεί στην καινούργια του ομάδα.

Όσον αφορά τη φάση του πέναλτι δήλωσε:

«Δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να επεμβαίνω στη δουλειά της διαιτήσιας. Μόλις το είδα σε δεύτερο χρόνο θεωρώ ότι ίσως θα μπορούσε και να μη δοθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Θα μπορούσαμε να πούμε διάφορες απόψεις και σενάρια. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε μια φάση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετική από ότι απέξω.

Εγώ με σιγουριά μπορώ να πω πως τη συγκεκριμένη στιγμή που γίνεται η επαφή είναι σε νεκρό χρόνο».

Θετικός φάνηκε με την παρουσία του VAR (Video Assistant Referee) λέγοντας:

«Σίγουρα υπάρχουν φάσεις που η παρουσία του VAR μας κάνει πιο ήρεμους. Η αίσθηση η οποία με στεναχωρεί είναι ότι μπαίνει ένα γκολ, μια όμορφη στιγμή και δεν πανηγυρίζεις γιατί δεν ξέρεις αν μετράει. Έμμεσα δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το συγκεκριμένο μέσο. Είτε μας ευνοεί είτε όχι είναι δίκαιο».

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ σε σχέση με μια σαν το Ολυμπιακό δήλωσε:

«Ίσως στο παρελθόν υπήρχαν διαφορές στον τρόπο που μια αδύναμη ομάδα προσεγγίζει τον αγώνα. Εμείς σαν ΠΑΣ δεν ακολουθούμε το ίδιο μοτίβο. Εμάς οι εντολές που ακούγονται είναι αυτές που ακούγονται στις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να έχουμε ρόλο στο γήπεδο. Υπάρχει ελευθερία στον αγωνιστικό χώρο όμως πάντα με πλάνο. Οι ποδοσφαιριστές είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν και να δείξουν το ταλέντο τους. Υπάρχουν ομάδες που στηρίζουν αυτόν το προγραμματισμό και αυτήν την φιλοσοφία».

Κλείνοντας, με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Ζοσέ Σα λέγοντας:

«Από τους πολύ μεγάλους τερματοφύλακες που είχα την τύχη να συνεργαστώ στον Ολυμπιακό. Εγώ δε θα σταθώ σε τεχνικές άλλα στην αυτοπεποίθηση και στη σιγουριά που δείχνει στον αγωνιστικό χώρο».

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παίξε Μπάλα

σχετικά άρθρα