Χάλκινος ο Ηπειρώτης Μπακοχρήστος στους Παραολυμπιακούς

0
398

Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα!!!

Ο Ηπειρώτης Δημήτρης Μπακοχρήστος έφερε το τρίτο μετάλλιο στη χώρα μας, καθώς κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία -54 κιλά στην άρση βαρών.

Ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τρίτη θέση σηκώνοντας 165 κιλά. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Ντεκτιάρεφ (Καζακστάν) με 174 κιλά, ενώ δεύτερο ήταν ο Μπουρλόν (Γαλλία) με 165 κιλά.


Για 15… γραμμάρια έχασε το ασημένιο μετάλλιο ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, σττην κατηγορία των -54 κιλών άρσης βαρών σε πάγκο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως και στο Ρίο έτσι και στο Τόκιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας, χάνοντας ωστόσο αυτή τη φορά το ασημένιο λόγω του σωματικού του βάρους, το οποίο για 15 γραμμάρια ήταν μεγαλύτερο από του Γάλλου Μπουρλόν.


Ο Μπακοχρήστος είχε μόνο έγκυρες προσπάθειες και συγκεκριμένα στα 157, τα 163 και τα 165 κιλά (σ.σ. το ατομικό του ρεκόρ είναι 181κ. από το 2015 στο Καζακστάν). Μάλιστα με την ολοκλήρωση της 2ης προσπάθειας και των οκτώ συμμετεχόντων, ήταν… αγκαλιά με το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει, αφού ο Γάλλος στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια, σήκωσε επίσης 165 κιλά.


Η σωματική διαφορά του Μπουρλόν (ζυγίστηκε 52.95κ.) με τον Μπακοχρήστο (53.10κ.) ήταν αυτή που καθόρισε τη σειρά των μεταλλίων, με τον Γάλλο να κατακτά το ασημένιο και τον Μπακοχρήστο το χάλκινο.