Αυγενάκης: «Πετύχαμε το υψηλότερο ποσοστό κόσμου στα γήπεδα, πάμε στο πως θα εφαρμοστεί»

0
257

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στον Over FM 104.9 και αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα που διοργανώθηκε κατά των ναρκωτικών στο γήπεδο του Ατρομήτου, όσο και στο φλέγον ζήτημα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Οι θρύλοι του Euro2004, οι Έλληνες Πρωταθλητές Ευρώπης και το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», συνδιοργάνωσαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε για την παραπάνω πρωτοβουλία στον Over FM 104.9, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ημερών που αφορά την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Αναλυτικά:

«Ήταν μια μοναδική βραδιά, ένα μοναδικό γεγονός που μας βρίσκει όλους πολύ χαρούμενους και πολύ συγκινημένους. Χαιρόμαστε που πολλά Μέσα ενημέρωσης κάλυψαν το γεγονός, το οποίο είχε πολλαπλά μηνύματα. Αθλητές όχι μόνο από το ποδόσφαιρό αλλά και από το μπάσκετ, το βόλεϊ, την κολύμβηση, τον στίβο, την γυμναστική, και πολλούς άλλους, δώσαμε τον αγώνα μας στο ταρτάν,

Μαζί με κορυφαίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, και αθλητές του σωματείου με ακρωτηριασμένους αθλητές, οι οποίοι κάνουν ενέργειες για την ίδρυση της ομοσπονδίας τους, και μαζί με τα παιδιά του ΟΚΑΝΑ, ήρθαμε να πούμε όχι στα ναρκωτικά, ναι στον αθλητισμό, την αλληλεγγύη, ναι στην συνύπαρξη όλων παρά τις διαφωνίες μας.»

Για το αν νιώθει ικανοποιημένος που η αθλητική οικογένεια έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια: 

«Όταν ξεκινήσαμε το «Ζήσε Αθλητικά», δεν ήξερα πόσα πολλά μπορεί να κάνει αλλά το πίστευα. Είμαι χαρούμενος γιατί αγκαλιάζεται από αυτοδιοικητικούς, αθλητικούς παράγοντες, από τα μέσα ενημέρωσης, κάτι που δείχνει την δύναμη του αθλητισμού. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα και να ισχυροποιήσουμε την δύναμη του αθλητ5σιμού και τις αξίες του που προ κορωνοϊού είχαν χαθεί. Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αθλητικό περιβάλλον και και ισχυρότερα αθλητικά μηνύματα.»

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και κατά πόσο πιστεύεται ότι θα μπορέσει ο κόσμος να συμμορφωθεί με τις δυσκολίες: 

«Πετύχαμε να έχουμε το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων φιλάθλων στις κερκίδες. Εμβολιασμένων για να ισχυροποιήσουμε το τοίχος κατά των μεταλλάξεων του ιού. Πλέον πάμε στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή του πως θα εφαρμοστεί., κάτι το οποίο δουλεύουμε με την Superleague 1 και τους λοιμωξιολόγους. Αυτή η βάση θα αποτελέσει τον δρόμο και για τα υπόλοιπα αθλήματα και διοργανώσεις. Δεν είναι εύκολο αλλά υπάρχει αποφασιστικότητα και διάθεση. Συζητάμε πράγματα όπως αριθμημένα εισιτήρια και ονομαστικές θέσεις, security και μικρή δύναμη της αστυνομίας.

Μέτρα που έπρεπε να παρθούν χρόνια πριν. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, με το πλαίσιο που ψηφίσαμε πριν δύο βδομάδες, την αναδιάρθρωση και μια σειρά παρεμβάσεων που πρόκειται να κάνουμε, αισιοδοξώ για καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα την νέα χρονιά.»