Αυγενάκης: «Η Super League θέλει εμβολιασμένους στα γήπεδα»

0
240

Διευκρινιστική απάντηση σε ερωτήσεις βουλευτών, σχετικά με το σχέδιο για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητούνταν (και ψηφίστηκε εν τέλει) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μάλιστα, υποστήριξε ότι η Super League έχει κάνει πρόταση να μπαίνουν στα γήπεδα εμβολιασμένοι φίλαθλοι και όσο το δυνατόν περισσότεροι σε ποσοστό.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε:

«Δεν είπα κάτι για υποχρεωτικό εμβολιασμό στα γήπεδα, σας είπα μονάχα ότι ανοίγει η συζήτηση μετά τη σημερινή απόφαση των λοιμωξιολόγων στην πρότασή μας για να συσταθεί μία ομάδα όπου θα δουλέψει την επικαιροποίηση της πρότασης, του πρωτοκόλλου που είχε κατατεθεί από την SL1 πριν από μερικούς μήνες, να δούμε τα νέα δεδομένα, πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί.

Είχε γίνει μια εξαιρετική δουλειά από πλευράς SL1, άρα να εναρμονιστούμε με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα μας, στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στη χώρα μας, και να πάμε παρακάτω.

Ωστόσο, σας θυμίζω ότι υπάρχει επίσημη πρόταση από SL1, τη διοργανώτρια αρχή που λέει τι; “Εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μέσα στα γήπεδα μας”.
Αυτή η πρόταση δεν πέφτει κάτω, την ακούμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Άλλωστε συνολικά έχει ανοίξει η συζήτηση για δυνατότητες, για πλεονεκτήματα, για παρότρυνση του κόσμου να εμβολιαστεί, και συνάμα να κινείται, να έχει περισσότερες, ανέσεις, ελευθερίες, δυνατότητες, όπως φυσικά και στα γήπεδα.

Η πρόταση όμως, έχει ξεκινήσει, έχει έρθει στο δημόσιο διάλογο από τη διοργανώτρια αρχή, την οποία την ακούμε με ενδιαφέρον. Ωστόσο, θα γίνει η συζήτηση στην ομάδα εργασίας που θα συσταθεί
».