«Ασφυξία» στα νοσοκομεία – Ξεκίνησαν οι διακομιδές στα Γιάννενα από άλλες περιοχές

0
122

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί – λόγω κορονοϊού – στη Λάρισα ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς καθημερινά παραλαμβάνουν δεκάδες περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωση και διακομίζονται εκτός περιφέρειας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή – από τις αρχές Οκτωβρίου – έχει φτάσει στα όριά του το ΕΣΥ. Περιστατικά με Covid 19 μεταφέρονται σε Γιάννενα, Χαλκίδα, Πάτρα και Λαμία, καθώς οι ΜΕΘ των νοσοκομείων στην περιφέρεια είναι πλήρης. «Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο ΕΚΑΒ σχεδόν από αρχές Οκτωβρίου αρχίζει και γίνεται έκρυθμη, αυτό το κύμα που ζήσαμε πέρυσι το ζούμε και φέτος. Έχουν αρχίσει οι διακομιδές καθημερινά στη Χαλκίδα και στα Γιάννενα καθώς τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει. Συνεχώς έχουμε νέα κρούσματα και το έργο μας επιβαρύνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γούλας στο larissanet.gr.

«Δυστυχώς, ξαναζούμε τα ίδια, όμως τώρα είναι πιο δύσκολα γιατί τα περιστατικά που μεταφέρουμε χρήζουν μεταφοράς και είναι κλινήρης σε σχέση με πέρυσι που ήταν περιπατητικά» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

«Σχεδόν στο 100% είναι ανεμβολίαστοι» επισημαίνει ο κ. Γούλας, προσθέτοντας ότι έχει μειωθεί κατά πολύ και ο μέσος όρος ηλικίας, με τους νέους να έχουν σοβαρή επιδείνωση στην υγεία τους και να χρειάζονται πλέον διασωλήνωση στις ΜΕΘ. «Βλέπουμε περιστατικά που μεγάλοι σε ηλικία πέρυσι ήταν περιπατητικοί, ενώ τώρα χρειάζεται να μεταφερθούν με φορείο, έχουν δύσπνοια και έντονο βήχα. Στις ηλικίες 19, 25 και 30 ετών συμβαίνει το ίδιο, νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι, ενώ πέρυσι όλα αυτά τα περιστατικά ήταν πιο ήπιας μορφής» συμπληρώνει.

Τρίκαλα – Κορονοϊός: Πάνω από 5.000 κρούσματα σε 15 μέρες – Μάχη για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ (29-10-2021) οι νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα covid-19 και στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων ξεπερνούσαν τους 60 φτάνοντας σε νούμερα του περασμένου Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Ήδη έχουν ανοίξει 5 επιπλέον κρεβάτια στη ΜΕΘ – από 7 σε 12- και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα επιταχθούν και άλλες κλινικές. Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 που ανακοίνωσε το ΕΟΔΥ στο νομό Τρικάλων ξεπερνούν κατά πολύ τα 500.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου μιλώντας στο trikalavoice.gr ομοιάζει την κατάσταση με “εμπόλεμη ζώνη, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι ανάγκες νοσηλείας και καθημερινά προσέρχονται στο Νοσοκομείο όλο και περισσότεροι άνθρωποι, θετικοί στον κορονοϊό”.

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη τα Ιωάννινα

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας περιήλθε ο νομός Ιωαννίνων, μετά την αύξηση αριθμού των κρουσμάτων κατά το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΕΟΔΥ, στο Νομό Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 67 νέα κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός για την Ήπειρο ανέρχεται σε 110 και είναι από τους μεγαλύτερους από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα.

Διπλό κι αυστηρό μήνυμα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για πανδημία και εμβολιασμό

Διπλό και αυστηρό μήνυμα για τον εμβολιασμό και την πανδημία με αποδέκτες εντός και εκτός εκκλησίας έστειλε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων το απόγευμα της Παρασκευής οργάνωσε Ιερατική Σύναξη κατά την οποία κορυφαίοι επιστήμονες μίλησαν για την πανδημία και για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων απευθυνόμενους στους ιερείς ήταν σαφής και ξεκάθαρος: Αρνητές και συνωμοσιολόγοι δεν μπορεί να έχουν θέση στην εκκλησία. Η εκκλησία δεν είναι Μεσαίωνας!

Ζήτησε δε από όλους τους ιερείς να μεταφέρουν στους πιστούς την επιστημονική πληροφορία γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.