Από τους “Ζωσιμάδες” ο πρώτος κύκλος αξιολόγησης αγωνιστικών χώρων της Super League (pics)

0
330

Άρχισε ο πρώτος κύκλος αξιολόγησης των γηπέδων της Super League από κλιμάκιο της Grassform, όπως είχε αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, η χρηματοδότηση της οποίας υλοποιείται από τη διοργανώτρια αρχή, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα.

Ο πρώτος κύκλος αξιολόγησης ξεκίνησε από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “Οι Ζωσιμάδες”, όπου το κλιμάκιο της Grassform διενέργησε μια σειρά μετρήσεων με ειδικά όργανα, ώστε τις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των έργων που απαιτούνται, για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο αγωνιστικός χώρος και να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της Ηπείρου.

Οι αρμόδιοι της Grassform έχουν καταρτίσει αναλυτικό πρόγραμμα αξιολογήσεων όλων των αγωνιστικών χώρων που χρησιμοποιούν για τους αγώνες τους οι 14 ομάδες της Super League, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις:

Η πρώτη φάση, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2020-21, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου, ενώ η δεύτερη την περίοδο του Αυγούστου.

Ενδιάμεσα, για το μήνα Ιούνιο προβλέπεται μία επίσκεψη σε κάθε γήπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες βελτίωσής του και κατόπιν συνεννόησης με τις ομάδες. Σημειώνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης των έργων που θα απαιτηθούν στα γήπεδα, την έχουν αναλάβει οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League με τους επιστημονικούς συνεργάτες τους.

Η τρίτη φάση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι χλοοτάπητες και τα σχετικά έργα (υπόστρωμα, αποστράγγιση κ.λπ.) μετά από τη διεξαγωγή αρκετών αγώνων, υπό διάφορες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις κ.α.).

Η τέταρτη φάση αξιολόγησης θα υλοποιηθεί το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2022, ούτως ώστε οι ομάδες να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα, μετά από ένα χρόνο αξιολόγησης, βελτιωτικών έργων και παρακολούθησης της κατάστασης των χλοοταπήτων.

Στόχος της Super League είναι να διασφαλιστεί με επιστημονικό τρόπο η άρτια κατάσταση των αγωνιστικών χώρων, ούτως ώστε οι ποδοσφαιριστές να είναι σε θέση να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν όμορφο θέαμα.