Ανθή Λιάγκου: “Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο – Πάμε Δυνατά!”

0
623

Στις 2 Σεπτέμβρη η Ανθή Λιάγκου ρίχνεται στη μάχη των Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Η σφαίρα της ποιος ξέρει που θα σταματήσει…

«Αυτοί οι Παραολυμπιακοί είναι οι δεύτεροι που θα πάω. Οι πρώτοι ήταν στο Ρίο. Κατ αρχή αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευγνώμων γιατί για να σας πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Έβαλαν τρία τέσσερα κορίτσια στη κατηγορία και  εμείς που είμασταν πάντοτε σε τρίτη, τέταρτη θέση φθάσαμε να είμαστε όγδοη. Το γεγονός ότι αναβλήθηκαν οι αγώνες για ένα χρόνο με ευνόησε γιατί μπόρεσα να προπονηθώ περισσότερο και να πιάσω τα όρια τα όποια είχαν ανεβάσει και να πετύχω να είμαι μέσα στην αποστολή για το Τόκιο.»

Στόχος για την Ανθή είναι ένα μετάλλιο….

«Από την στιγμή που πέτυχα να μια μέσα στην αποστολή και να πάω στους Παραολυμπιακούς ο στόχος είναι το μετάλλιο. Εννοείται αυτό. Στόχος μου είναι το μετάλλιο.»

Πως όμως ξεκίνησε την σφαίρα?

«Εγώ όταν ξεκίνησα τον Αθλητισμό δεν ήξερα ότι υπάρχει καν Αθλητισμός για άτομα με κινητικά προβλήματα. Εμένα όλοι μου οι συγγενείς ήταν αρτιμελείς. Δεν υπήρχε κάν στα Γιάννενα Αθλητισμός για κινητικά αναπήρους.

Έχω και  στο ακόντιο και στο  δίσκο συμμετοχές, αλλά όταν είναι να πιάσω τα όρια για τους Αγώνες κάνω σφαίρα. Εγώ ξεκίνησα δειλά δειλά το 2008. Το 2009 ξεκίνησα BOCCIA. Εκεί είδα την δύναμη μου και είπα να πάω στο Στίβο. Τον πρωταθλητισμό τον  ξεκίνησα το 2014. Είδα ότι τα καταφέρνω. Από το 2014 είμαι μέσα σε Παγκόσμια, Ευεωπαικά. Εχω πάρει και διακρίσεις.»

Πριν δυο χρόνια της πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσει…

«Να σας πω την αλήθεια το 2018 με 2019 που εμφανίστηκαν τα άλλα τα κορίτσια είπα να σταματήσω. Μετά είπα όχι…Είχα και τον Σταύρο Στραγάλη, που από την πρώτη στιγμή είναι μαζί μου και μου είπε ως προπονητής όχι μπορείς. Δεν υπάρχει δεν  μπορώ υπάρχει δεν θέλω. Έτσι όταν πάω να τα παρατήσω θυμάμαι αυτή την φράση. Τα 12 – 13 χρόνια που αθλούμε μαζί του έχω πετύχει τόσα χάρη στην δουλειά του! Αυτός με ανέδειξε! Σίγουρα ο αθλητής δίνει όλο τον εαυτό του. Αλλά αν δεν έχει την υποστήριξη από τον σωστό προπονητή, να του δείξει τα χνάρια, να τον στηρίζει εκεί που απογοητεύεται, που στεναχωριέται, αν δεν είναι ο προπονητής από πίσω να σου πει ότι μπορείς να το κάνεις, να σου πει ότι πιστεύει σε εσένα περισσότερο από ότι πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου, τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις. Δίνει την δύναμη! Αυτό το κάνει ο Σταύρος με τον καλύτερο τρόπο! Αποδεικνύεται άλλωστε από τα τόσα χρόνια που είμαστε μαζί και προχωράμε!»

Ένα χώρο να κάνει προπονήσεις

«Δυσκολίες εδώ στα Γιάννενα που είμαι υπάρχουν. Ψάχνω με τον προπονητή μου να βρούμε χώρο να κάνουμε προπόνηση. Τώρα μου υποσχέθηκε η Περιφέρεια των Ιωαννίνων ότι θα μου βρούνε κάτι να κάνω προπόνηση

«Πάμε δυνατά» είναι το σλόγκαν της Ανθής Λιάγκου. Δυναμικά θα πάμε στους αγώνες και θα κάνουμε το ακατόρθωτο δυνατό!