Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια στη χώρα την 1η Φεβρουαρίου

0
487
Πηγή φωτογραφία: in.gr
Γκράφιτι με συνθήματα διακρίνονται στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου Χολαργού που τελεί υπό κατάληψη, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014. Πολλά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη καθώς οι μαθητές αντιδρούν στο νέο εξεταστικό σύστημα με την "Τράπεζα θεμάτων", στις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο του "Νέου Λυκείου", την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων της χώρας την 1η Φεβρουαρίου, μετά τo «πράσινο» φως που έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παρόλα αυτά, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε ότι τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» της Ελλάδας, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζουν αύξηση.

Οι ειδικοί είπαν «ναι» στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο αρνητική ήταν η εισήγησή τους για τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, καθώς ο κορωνοϊός στα παιδιά αυτής της ηλικίας συμπεριφέρεται όπως στους ενήλικες και μεταδίδεται πιο εύκολα.

Το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης θα ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παρών είναι επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.