Αναζήτηση χορηγίας από τον Σκουφά Κομποτίου για την αγορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

0
273

Αναλυτικά, η επιστολή:

” Αγαπητέ/ή κύριε/α

Η Εξωνοσοκομειακή Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας και είναι από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Παραμένει μια από τις κύριες αιτίες πρόωρων θανάτων, αιτίες θανάτων που μπορούν να αποφευχθούν και είναι ένα πρόβλημα υγείας που δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό.

Μπορεί να προσβάλει φαινομενικά υγιή άτομα, οποιασδήποτε ηλικίας, συχνά χωρίς προειδοποίηση. Ο χρόνος και ο τρόπος είναι απρόσμενα. Λιγότερα από ένα στα δέκα θύματα Εξωνοσοκομειακής Καρδιακής Ανακοπής επιβιώνουν.

Ο θάνατος όμως μετά από Καρδιακή Ανακοπή θα μπορούσε να αποφευχθεί και πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, αν οι παρευρισκόμενοι πολίτες δράσουν άμεσα εφαρμόζοντας αποτελεσματική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και πρώιμη Απινίδωση.

Σε χώρους όπου εκατοντάδες αθλούμενοι, μικρής και μεγάλης ηλικίας, αθλούνται εντατικά, συμμετέχοντας από τμήματα ανάπτυξης ακαδημιών μέχρι μεγάλους αγώνες σωματείων και από προπονήσεις μέχρι αγώνες του εργασιακού πρωταθλήματος, η ύπαρξη ενός εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή προλαμβάνει περιστατικά αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, σώζοντας κυριολεκτικά ζωές.

Για το λόγο αυτό ο σύλλογος μας «Α.Ο.Κομποτίου ο ΣΚΟΥΦΑΣ», εφαρμόζοντας μια πολιτική εξωστρέφειας, αναλαμβάνει δράση η οποία αποσκοπεί προς το στόχο αυτό: Να γίνει το γήπεδο ακόμη πιο ασφαλές, με σκοπό την παροχή κάθε είδους βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους
μας, βοηθώντας ταυτόχρονα και τους γονείς να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια για τα παιδιά τους, προκειμένου αυτά να έρθουν στις ακαδημίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ομάδας, αναζητά κάθε ευγενική χορηγία από την ευρύτερη τοπική κοινωνία του ν. Άρτας και όχι μόνο, για την αγορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής σώζει, αν υπάρχει.

Το κόστος ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή είναι ελάχιστο και πραγματικά ασήμαντο μπροστά στην αξία της ζωής.

Αν και πραγματικά είναι από τα πράγματα που εύχεσαι να μη χρησιμοποιήσεις ποτέ, σας καλούμε να συνδράμετε στην προσπάθειά μας αυτή, διότι τίποτα δεν αντικαθιστά την πρόληψη.

Η ζωή είναι ότι πιο πολύτιμο και ο αθλητισμός χαρίζει ζωή σε όλους μας. “